The Light Beer Myth

Från början har lätta öl varit en marknadsföringsgimmick. Det är inte att säga att informationen om kaloriräkningen eller annan näringsinformation om enskilda öl sända från bryggerierna som producerar lätt öl var antingen sant eller falskt. Det innebär att formuleringen, bryggningen, marknadsföringen och försäljningen av lätta öl var och är ett utnyttjande av öldrinkarnas önskan att leva en hälsosammare livsstil.

I själva verket är det liten skillnad mellan lätt öl och vad man kan kalla regelbunden öl. Anheuser-Busch kom nyligen ut med sin nya Bud Select 55 vid 55 kalorier, kalorier är i fokus för de flesta lätta ölanspråk. För jämförelse, låt oss använda ett par vanliga öl, Heineken som en representant för den vanliga kategorin och Guinness för tung, i motsats till ljus. Enligt Bob Skilnik s ser min Butt Big ut i denna öl? Heineken innehåller 142 kalorier. Guinness Extra Stout har 176 kalorier per 12 oz. portion. (Förresten, Guinness Draft klickar i vid 125 kalorier. Förvirrad?) Men vad betyder dessa nummer egentligen?

Skillnaden mellan super diet öl, Select, och Heineken är 87 kalorier. Enligt det praktiska lilla diagrammet i baksidan av 1997 års utgåva av Joy of Cooking, räknas ungefär samma kalorier som en kopp eller 8 oz. skummjölk. Skillnaden mellan Select och Stout är lite mer, 121 kalorier.

I äkta mat är det en kopp stugaost. Det är allt; Det är den stora skillnaden att öldrycker sparar sig när de väljer den lätta ölen över öl.

Lätt öl och kalorier

Öldrinkare väljer ofta lätt öl eftersom de vill dricka utan skuld för att konsumera för många kalorier.

De vill koppla av, umgås med vänner, kanske få lite buzz och trivs vanligtvis utan att behöva oroa sig för sin midja. Det är här lätta öl verkligen lurar. En av de mest kaloriska sakerna i öl är alkohol. Det är helt enkelt ett faktum att alkohol är hög i kalorier. Därför, när bryggerier vill producera en kalori med lågt kaloriinnehåll, måste de sänka alkoholhalten, särskilt för öl som dyker under 100 kalorier per 12 oz. portion.

Bättre alternativ

Så drinkare som vill njuta av effekterna av öl utan kalorier gör sig själva dårliga genom att välja en lätt öl. Tillbaka till Heineken / Select-jämförelsen innehåller Heineken 5% abv medan Select only har 2.5% abv. Se, Anheuser-Busch Inbev var tvungen att skära alkoholen i hälften för att få kalorier att räkna ner. Detta lämnade efter de andra kalorierna i ingredienserna som krävdes för att kalla det en öl. För att ta in samma mängd alkohol skulle öldrinken sätta ner två val. Det är 110 kalorier jämfört med 142 i Heineken vilket ger oss en enorm skillnad på 32 kalorier. I äkta mat sparar det en om en tangerine.

Vill du verkligen kontrollera hur mycket du dricker? Prova öl som smakar bra; inte tolererbar diet öl.

Sakta ner och njut av din öl. På basis av per öl kan det vara lite högre i kalorier än en så kallad lätt öl men oddsen är att du kommer att dricka det långsammare och njuta av det mer. Om du är i en situation där du planerar att dricka mer än en öl, ta ett glas vatten mellan var och en. Detta kommer att sakta ner din kalori- och alkoholintag och låta dig känna sig generellt bättre senare.