Hur man lagrar mjöl korrekt

Håll din mjöl fräsch och bugfri

Hur många gånger har du nått in i ditt skåp för att upptäcka att mjölet du köpte förra månaden kryper med buggar? Eller luktar rancid? I dessa fall måste du kasta ut det. Men det finns sätt att förhindra insektsfelet och mjöl kommer dåligt att hända.

Buggarna vi hittar i mjöl och andra korn kallas weevils. Honungarna lägger faktiskt ägg inuti kornkärnan, och mellan ett och fem månader senare kläcker ägget.

Så om du hittar dessa buggar i ditt mjöl, är chansen att äggen var där innan du köpte det. Tack och lov, några enkla steg hjälper till att förebygga felinfektioner, samt hålla mjölet färskt, varar i sju månader.

Hur man förhindrar

Genom att använda rätt behållare och placera mjölet på rätt ställe, kan du undvika den otäcka upptäckten av skrämmande sökrobotar i mjölkväskan, liksom den dåliga lukten (fukt gör att mjölet blir svagt). Allt du behöver är robusta, matkvalitets plastpåsar och behållare av livsmedelskvalitet med lock som finns online eller i butikerna, frysen och en sval, mörk fläck. Följ dessa steg för färskt mjöl varje gång:

  1. Sätt behållaren med mjöl i en stark plastkudde av livsmedelskvalitet. Om mjölkväskan är förpackad i papper, lägg hela väskan inuti en matkvalitets plastpåse.
  2. Ta bort överskottsluft från påsen och täta tätt.
  3. Frysa mjölet i två dagar-48 timmar-för att döda vävnader eller insektsägg i mjölet.
  1. Häll mjölet i en plastkorg i livsmedelskvalitet med ett tätt passande lock. Håll i svalt, mörkt ställe för att förhindra att insekter kommer i mjöl och för att förhindra att solljuset förstör mjölet.

Användbara ytterligare tips

Om du fortfarande är försiktig med ditt mjöls färskhet kan du vidta extra försiktighetsåtgärder genom att ta det ett steg längre.

  1. Håll mjölet i kylskåpet för att förhindra förstöring.
  2. Håll ditt förvaringsområde rent för att förhindra insektsinfestation.
  3. Frys flera 5-pounds säckar av mjöl individuellt och förvara i plastkorgar av matkvalitet med täta lock.

Har du buggar?

Om du är osäker på om ditt mjöl är infekterat med vev och vill veta innan du följer något av stegen ovan är det enkelt att upptäcka om du har mjölkmider. Först, leta efter en sandliknande substans på toppen av mjölet. Om du ser ett brunt damm på ytan betyder det att mjölet har kvalster. Även om vikarna är så små och ljusa kan de gå oupptäckta, de har bruna ben. Så vad du ser är samlingen av döda och levande buggar tillsammans med deras avfall. Om du fortfarande inte är säker, gnider du en nypa mjölet mellan fingrarna - om det finns vågor kommer det att ge bort en myty lukt.