Vad är en Growler?

Growlers är glas krukor som tillåter dig att ta hem färskt utkast till öl från puben eller bryggeriet. Många homebrewers använder också growlers att lagra sina bryggor eftersom det är lättare än att tappa.

Det är vanligt för bryggpubbar och bryggerier att erbjuda sina öl i en grödare. Detta gör att du kan återvända med en tom kanna för påfyllning, vilket sparar pengar och ger dig den färskaste öl som finns utan att installera ett kegsystem hemma.

Vad är en Growler?

En growler är en behållare som används för att sälja en uppmätt mängd öl. De flesta growlers håller 1/2 gallon utkast till öl, men vissa kan hålla en hel gallon.

Växlaren har tagit många former genom åren, men dess främsta syfte har alltid varit att transportera färsk öl från en bryggpub eller ett bryggeri till drinkarens hem. Brewers som inte är upptagna för tappning kommer att använda growlers som ett sätt att sälja sina öl. Idag är de flesta grusarna av mörkbrunt glas och har en skruvkåpa. Några snygga growlers använder ett keramiskt stopp som klämmer fast med en metallfäste runt halsen.

De flesta growlers använder brunt glas för öl eftersom det tillåter mindre ljus att slå in öl inuti. När alltför mycket ultraviolett ljus träffar en öl kan det orsaka en otäck lukt och smak, vilket i huvudsak förstör det. Detta kallas ofta "skunked" öl.

Tips för att använda en Growler

Growlers blir mer populära för att sälja hantverks öl .

Många brewpubs och bryggerier väljer förpackningsmetoden, och du kan även hitta några grovfyllningsstationer i butiker som specialiserar sig på att sälja öl. Det är ett bra sätt att utforska öl på kran för ett minimalt pris, och många öldrycker föredrar det till den genomsnittliga sexpacken. Men om du väljer att gå grovbanan, måste du ta hand om öl.

Var att köpa Growlers

Tack vare ölrörelsen är det lättare än någonsin att hitta en grödare. De flesta butiker som specialiserat sig på homebrewing och vinframställning säljer grossister av olika storlekar och de är överraskande billiga.

Om du har ett lokalt bryggeri eller bryggpub som säljer growlers, kan du ofta köpa en growler direkt från dem. Vissa säljer kannaerna direkt, och andra kräver en insättning i hopp om att du kommer att returnera den eller begära en påfyllning när du är klar.

Oavsett fallet, om du hoppas att få en grovfylld fylld, finns det några saker du borde veta:

Detta fylla-din-grödare systemet är ett trevligt sätt att njuta av utkast öl hemma. Många ölaffärsmän använder den för att utforska vilka öl som finns på kran och upptäck att kostnadsbesparingarna är värda en extra resa till deras närmaste pub eller bryggeri.