Guinness Stout Brownies Recept

Den ursprungliga versionen av dessa Guinness Stout brownies utvecklades i Irland. Malten i Guinness stout öl intensifierar chokladens smak i dessa läckra brownies.

Strukturen är en intressant kombination av fudge, mousse, godis och traditionella brownies. Även om de är dekadent choklad är de överraskande lätta på grund av ägget. Du kommer inte smaka på öl alls.

Dessa brownies är bra för St Patrick's Day eller någon dag. Som en bonus kommer du inte att använda den fulla flaskan öl, så du kan bara njuta av en tippel när de bakar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Lina en 9 x 13-tums bakpanna med nonstickfolie.
  2. Torr ingrediensblandning : i en medium skål, vispa ihop mel, kakaopulver och salt tills jämnt kombinerat. Avsätta.
  3. Chokladblandning : Smält smör, bittersöt choklad och vita chokladflis i en dubbelkedja över mycket låg värme, rör om hela tiden tills den smälts. Avlägsna från värme.
  4. Blanda ägg och socker : I en stor mixskål klumpar ägg och socker med hög hastighet tills det är lätt och fluffigt, ca 3 minuter.
  1. Tillsätt smält chokladblandning till ägg och sockerblandning och slå tills den är kombinerad.
  2. Slå den reserverade torrsubstansblandningen i smält chokladblandning. Vispa i Guinness stout öl för hand. Smeten kan verka lite tunn.
  3. Häll smeten i den färdiga bakpannan. Släpp semisweet chokladflis jämnt ovanpå smeten (vissa kommer att sjunka in).
  4. Baka 25 till 30 minuter (ugnstemperaturer varierar) på mittstället i ugnen tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.
  5. Låt browniesna svalna, upptäckta, till rumstemperatur.

Obs: Guinness stout öl borde vara vid rumstemperatur. Detta recept använder mindre än en vanlig 12-uns flaska Guinness Stout öl. Häll ölen tidigt så att skummet kan lösa sig. Inkludera inte skummet i mätningen. Skaka antingen av skummet eller låt det vila tills skummet sjunker. Vad du gör med resten av flaskan öl är upp till dig. Du kan njuta av en quaff före eller efter din bakning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 121
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)