Internationella bitterhetsenheter (IBU)

Hoppblommor ger bitterhet för att balansera öl

Syra från humle ger bitterhet till öl, en smakbrödare försöker kvantifiera med en IBU-skala (International Bitterness Units). Men uppfattningen om bitterhet i öl ändras med individuell smak och mängden malt, vilket ökar balanserad sötma, vilket gör skalan endast måttligt användbar för att bestämma "hoppiness" eller uppfattad bitterhet hos en öl.

Fallet för IBU

Kommersiella bryggerier spårar IBU som en metod för kvalitetskontroll, vilket hjälper dem att upprätthålla konsekvent smak från sats till sats.

IBU mäter de delar per miljon (ppm) isohumulon, den kemikalie som uppstår när alfa-syrorna från humlen blir uppvärmda under koka. Högre koncentrationer av isohumulon resulterar teoretiskt i mer bittra öl. Men andra faktorer påverkar smaken också.

I allmänhet visar öl med IBU på mindre än 20 liten eller ingen humle närvaro. Öl med IBU från 20 till 45, det vanligaste sortimentet, avslöjar en mild till uttalad humle närvaro. Tungt hoppade öl med IBU större än 45 kan smaka ganska bittra.

Malt lägger till sötma, så generöst maltade öl i det höga IBU-området kan komma över som mer söta än bittra, till exempel en mörk stout. Guinness, med en IBU på 40, smakar sötare för de flesta drinkers än Odell 90 Schilling, en skotsk stil öl med en IBU på 27 men en tydligt bitter bit på mål.

Blommorna i den fleråriga vinstocken Humulus lupulus , en medlem av Cannabaceae eller hampfamiljen, humle lägger till både smak och konserveringsegenskaper för öl.

Varietyper som lyser på alfasyror resulterar i lättare smaker bryggerier använder också ibland en torrhoppningsmetod som ger smak och arom utan att öka IBU.

IPA dominerar hoppiness-loppet, med dubbla och trefaldiga IPA: er som driver IBU-värdet i 70-plus-intervallet. Till jämförelse, populär massproducerad amerikanska lager som Coors, Budweiser och Miller land på 10-punkts markeringen.

Dogfish Head Brewery i Rehoboth, Delaware, släppte sin Hoo Lawd Black IPA 2015 till 658 IBU, den högsta lab-verifierade IBU-värdet. Men många ölkännare argumenterar för att någon ökning över 100 är inget mer än en marknadsföringsklicka, eftersom den genomsnittliga gommen inte kan urskilja den graden av skillnad.

Vad IBU betyder för dig

Många hantverksbryggare visar IBU på sina etiketter, så du kan använda detta nummer som en guide för att bedöma din troliga njutning av en brygd innan du köper den. Lagers, pilsners, blonda, bruna och gräddesöl, bärare, malts och vete öl kommer vanligtvis in i den nedre änden av bitterhetskalan. Blek öl, IPA och amber ales är vanligtvis högre.

Men kom ihåg: Närvaron av frukt eller honung eller malt kan i stor utsträckning påverka bitterhetens uppfattning, vilket ger en jämn sötma eller skarp kvalitet till öl. Det är vanligt att hitta IPA med en fruktprofil, till exempel New Belgium's Citradelic Tangerine IPA eller Ballast Point Grapefruit Sculpin. Extra smak kan komma från humlen själva, som kan ge en mängd olika smaker från fruktig till gräsbevuxen till kryddig, eller från faktiska tillsatser som citruszest.