Classic Beef Stew Recept

Inte bara är detta klassiska recept gott, det är också en sparsam maträtt, eftersom det använder billigt och smakfullt chuckbröd. Hemligheten i skålen är att bruna nötköttet mycket bra för att få en djup och rik smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Smörj biffen mycket generöst med salt och nybakad svartpeppar . Lägg till vegetabilisk olja i en stor tung kruka eller nederländsk ugn (en som har ett tätt passande lock) och ställ över hög värme. När oljan börjar röka något, lägg till biffen och bruna mycket bra. Arbeta i partier om det behövs. När väl browned, ta bort nötköttet till en skål med en skivad sked, vilket lämnar oljan och biffens dryppings i potten.2. Sänk värmen till medium och lägg löken till potten. sauté ca 5 minuter, eller tills genomskinligt. Tillsätt mjölet och koka i 2 minuter, rör om ofta. Tillsätt vitlök och laga mat i 1 minut. Vispa i 1 kopp av nötköttet för att försegla botten av potten, skrapa upp några bruna bitar karamelliserade på botten. Tillsätt resten av buljong, morötter, selleri, ketchup, löklök, timjan, rosmarin, nötkött och 1 tesked salt.

3. Ta tillbaka till en mild simma, täck och koka på låg i 1 timme. Tillsätt potatis och simma täckt under ytterligare 30 minuter. Ta bort locket, sätt upp värmen till medium, och koka, rör om och om i ytterligare 30 minuter, eller tills köttet och grönsakerna är ömma.

4. De senaste 30 minuterna avtäckta är inte bara för att avsluta matlagningen, men också för att minska och tjocka såsen. Om grytan blir för tjock, justera med lite mer lager eller vatten. Stäng av värme, smak och justera kryddor och låt sitta i 15 minuter innan du serverar. Garnera med persilja om så önskas.

Recept Anteckningar och tips

• Även om det kanske inte verkar som om det, kan du överkaka biffgryta. Idén om en gryta med gryta som simmerar bort på kaminen hela dagen låter underbart, men köttet kommer sluta att torka och grönsakerna är mjuka. Tillagningstiden beror på vilken mängd du gör, men helst bör den simma i 2 till 3 timmar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 861
Totalt fett 39 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 196 mg
Natrium 1 350 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 8 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)