Växande och Skördande Humle för Homebrewing

Nästa sak som framgångsrik Homebrewer önskar är deras egna humle

Humle är ett viktigt inslag i bryggning av öl. Alla vet om humle på grund av öl och det här är den växt som gör öl speciell och unik.

Nästan utan att misslyckas, när en ölälskare börjar brygga sin egen öl, vill de veta om att odla sin egen humle. Det är verkligen inte en svår anläggning att växa, odla och skörda, särskilt om du redan är bra i trädgården.

Vad är humle?

Hopväxten är en lång, snabbväxande vinstock.

Den dör tillbaka eller skördas på roten i sen höst och återvänder till 25 fot eller mer följande sommar. Den del av växten som intresserar bryggerier och ölälskare är konen , blomman från honungsproduktionen.

En hoppväxt är antingen man eller kvinna. Det är lätt för oss att människor förstår, men det är uppenbarligen mindre vanligt i växtvärlden. Både manliga och kvinnliga hopsplantor producerar, men hankönorna har ingen betydelse för att brygga öl eller i någon annan applikation. Så mycket så att manliga humle i praktiken utrotas i kommersiella hopsjuksköterskor. Prata om könsdiskriminering!

Hur man odlar humle

Humle sprids mest från rhizomer skäras från rötterna till friska, äldre kvinnliga växter. Detta ger kloner som säkerställer att de resulterande växterna också är kvinnliga. Köp inte humlefrön om du tänker skörda dem för öl.

Det finns många varianter av humle som finns och vissa är bättre för att brygga öl än andra.

Detta är märkbart i kommersiella öl och många märken kommer att lista de humle som används i varje öl på deras hemsida. Många öl använder en blandning av olika humle och homebrewers kan följa med att plantera några sorter.

Denna anläggning kräver dock tålamod. Det är inte förrän det andra året efter planteringen att växten kommer att vara mogen för att producera blommorna som behövs för öl.

Humle är vinstockar, så växterna behöver trellis att växa på. De kan vara starka i sin tillväxt och bör ges gott om utrymme att sprida och fullt mogna.

Många trädgårdsmästare väljer att låta humle växa över ett helt lusthus som gör att växten blir lika stor och frisk som väder och markförhållanden tillåter. Det är också en fantastisk kontaktpunkt för en trädgård.

Skörd av humle

Hop-vinstocken producerar små blommor som mognar i strobiles, de bekanta gröna konerna som vi ofta ser illustreras på öletiketter. Dessa mognar i början på hösten när de är redo att skördas.

Hösten görs genom att skära hela vinstocken vid roten (kom ihåg att det kommer att växa tillbaka i sin helhet nästa sommar). Kottarna plockas sedan från vinstocken och torkas i en ugn. När de är torra trycks de sedan och förpackas.

Även torkad, hops största fiende är tid. Under de bästa förutsättningarna - torr och kall - humle kan inte hållas längre än bara några år. Om du bestämmer dig för att växa din egen men inte har använt hela fjolårets gröda för öl, är det bäst att kassera dem när du är säker på en lyckad skörd.