Bakad Brie i Puff Pastry

Gör ditt eget bakverk täckt bakat Brie är så enkelt att göra att du aldrig får köpa den igen. Denna version har ett lager av karamelliserad svamp och skalot under degen. Servera varma med crackers och frukt.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Tina puffkakan vid rumstemperatur i 30 minuter (eller följ anvisningarna för upptining). Smörj lätt ett bakplåt.

2. Förvärm ugnen till 400 ° F. Vispa ägg och vatten i en liten skål.

3. Smält smöret i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt svampen och sjalotten och koka, omrör ofta, tills den mjukas, ca 10 minuter.

4. Tillsätt socker, salt och peppar i svampblandningen och koka, rör om i 5 minuter mer.

Ta av stekpannan från värmen och låt blandningen svalna helt.

5. Fäll upp det tinade puffdealet på en lättmjölkad yta. Rulla bakverket i en 14-tums ruta genom att använda en lättmalet rulle. Trim bakverket för att göra en 12-tums cirkel. Boka bakverkskraven för att göra dekorationer om så önskas - se Receptnoter och tips nedan.

6. Sked svampblandningen i mitten av bakverkrundan och sprida sig i en 6-tums cirkel (eller Brie-hjulets diameter). Täck svamparna med Brie.

7. Borsta kanterna på rundan med äggtvätten. vik kakorna över Brie och pressa kanterna ihop för att försegla.

8. Placera den inslagna Brie-sömsidan ner på det färdiga bakplåten. Pensla bakverk med äggtvätt. Baka tills kakan är gyllene, ca 20 minuter. Ta bort bakplåten från ugnen och låt stå på stativet i 1 timme före servering.

Recept Anteckningar och tips

• Var noga med att använda kall Brie rakt från kylskåpet, vilket hjälper till att hålla konditoren från att bli för varm och mjuk före bakning.

• Den mjuka vita skalen på Brie är ätbar, så det finns ingen anledning att ta bort den.

• För att dekorera toppen av bakverket, använd en rullpinne och rulla ut de små bitarna av extra degen. Klipp ut degen med små bladkaksklippare (eller använd en liten skarp kniv). Placera löven ovanpå Brie täckta bakverk. Rulla eventuella kvarvarande degstycken i långa tunna rep att använda som vinstockar. Borsta dekorationerna med äggtvätten och baka sedan enligt anvisningarna.

• Du kan göra den bakade Brie upp till 2 dagar framåt.

Kyl upp det i en lufttät behållare. När du är redo att servera, placera den på ett bakplåt och baka vid 350 ° F i 15 till 20 minuter.