Gör ett enkelt siraprecept för cocktails, kaffe och andra drycker

Enkel sirap är, som namnet antyder, väldigt enkelt att göra och det är en väsentlig föremål att lagra i någon bar eller ett kök. Också kallad sockersirap, hittar du den i många blandade drycker, inklusive Mojito , Daiquiri och orkanen, och det kan också användas för din kaffe, te och hemlagad läsk.

Denna sötningsmedel används främst som ersättning för rörsocker eftersom sockret redan är upplöst i sirapen. Enkel sirap ger en rik volym till drycker och det finns några sätt att göra det.

Att göra din egen enkla sirap är också mer ekonomisk än att köpa den i butiken. Du kan göra så liten eller så stor en sats som du önskar och förvara den i kylskåpet i en väl tillsluten flaska i två till tre månader.

När de enda ingredienserna är socker och vatten, är det verkligen ingen anledning att du inte borde göra enkel sirap hemma.

Rik Enkel Sirap

Rik enkel sirap innebär helt enkelt att du använder mer socker än vatten för att skapa en rikare sirap. Det är ett förhållande mellan 2: 1 och du kan ofta använda lite mindre sirap än ett dryckrecept kräver.

Du kan också göra denna enkla sirap med lika delar (1: 1) socker och vatten. Det blir lite tunnare och det kommer bara att lägga till en söthet i dina drycker. Jag föredrar att använda detta förhållande med smakssirap.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp vattnet.
  2. Lös upp sockret i kokande vatten och rör hela tiden.
  3. När sockret är löst helt, reducera värmen, hölja och låt sjuda i 10 till 15 minuter (ju mer socker, desto mindre simmeringstid).
  4. Ta bort pannan från värmen.
  5. Låt svalna helt och tjockna, sedan flaska.

Obs! Låt inte sirapen koka för länge eller sirapen blir för tjock när den svalnar.

För att förlänga hållbarheten för din enkla sirap, lägg till lite vodka - vanligtvis mellan en matsked och en uns, beroende på hur stor satsen är.

Demerara sirap och alternativa sockerarter

Byta vitt socker med demerara socker (ett råsocker) är ett populärt alternativ eftersom det har en ännu rikare smak. Nackdelen med att använda detta ljusbruna socker är att det kommer att ändra färgen på dina drinkar något, men smaken gör upp för det.

Om du är fan av stevia eller andra alternativ till socker , använd gärna dem som gör en enkel sirap. De fungerar lika bra, men det är lite av en smakskillnad som du förmodligen brukar använda om du använder dem regelbundet. Börja med en liten sats av 1: 1 enkel sirap och se hur du gillar det och gör några justeringar därifrån.

Tips: Jag har haft framgång med att anpassa Sweet n 'Låg sirap för en sockerälskande gom genom att lägga till en tesked vaniljextrakt. Det minskade bitter eftersmak och var faktiskt ganska bra. Det här tricket kan också fungera bra med andra sockersubstitut.

Bar Enkel sirap

Det enklaste sättet att göra enkel sirap kräver ingen spis och det kan göras på några minuter. Det kallas "bar enkel sirap" eftersom det är ett snabbt sätt för bartenderna att göra sötningsmedlet.

Blanda bara lika delar (1: 1) med socker och vatten i en flaska och skaka den tills sockret är helt upplöst. Resultatet är en tunnare sirap (nästan vattenliknande) än en sirap som har minskat med värme.

Enkla sirapbyte

Det finns några alternativ till att använda enkel sirap. De mest populära i baren är gomme (gummi) sirap och agave nektar . Melass och honung (eller honungsirap ) är andra alternativ, även om de bör användas selektivt i cocktails.

Om du ersätter enkel sirap för rörsocker är den allmänna regeln att använda 1/4 uns sockerlag för varje tesked socker. Du kan behöva upp till 1/2 uns sirap, beroende på hur söt du gör det.

Med några ersättare, var noga med att justera sötningsmedlet efter smak.

Smaksatta enkla sirap

Enkel sirap kan också infunderas med smak och användas i en mängd olika drycker för att lägga till en unik vridning. Från örter och kryddor till frukter och roliga smakkombinationer är smakmöjligheterna med sirap oändliga.

Den mest populära smaksatta sirapen i baren är grenadin. Det är rätt, den viktigaste ingrediensen till Shirley-templet och Tequila Sunrise är lite mer än en fruktsmakad enkel sirap och det är lika lätt att göra grenadin från början som någon annan sirap.

Sour mix (aka bar mix eller söt och surt) är också mycket användbart i baren. Det är en citron och / eller lime-smakad sirap som finns i de flesta professionella barer. Det används ofta som en genväg för att lägga till söt och sur till många cocktails, inklusive ett antal av våra favorit tropiska drycker.

Lime cordial är en annan vanlig bar ingrediens som är (du gissade det!) En snygg enkel sirap. Gör upp det för den färskaste Lime Rickey och Gimlet eller förenkla det, hoppa över syrorna och gör en lime sirap.

Vilken smaksatt sirap som helst kan vara lika användbar i dina drycker och du kan lägga din egen spinn på något recept.

Här är några sirap recept att prova.

Verkligen unika enkla sirap

När du får kliarna för att göra enkla sirap och upptäcka hur lätt och roligt det är kommer du att utveckla dina egna unika sirap. Medan vi har diskuterat "normala" smaker fram till nu, är dessa recept allt annat än normalt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)