Enkel kanel Enkel Syrup Recept

Kanel enkel sirap är väldigt lätt att göra hemma och det är ett snabbt sätt att lägga till den subtila uppvärmningskryddan till någon av dina favoritdrycker. Lägg ett stänk till ditt morgonkaffe eller eftermiddagste, eller använd den här sirapen för att ge smak åt dina favoritcocktails. När du upptäcker glädjen av kanelsirap blir det regelbundet i ditt kök eller bar.

Till skillnad från vissa smaksatta enkla sirap är kanel oerhört lätt. Allt du behöver göra är att släppa en enda kanelsticka i hemlagad enkel sirap , vänta på att den brant under värmen, och du är klar. Det är så enkelt att du kan göra det medan du brygger det första kaffet på dagen.

Tips och tricks för Great Cinnamon Simple Sirap

Regelbundet vitt sockerrör gör en stor kanelsirap och det är lätt att hitta och billigt. Det är det perfekta alternativet om du använder mycket kanelsirap.

Om du köper dem i bulk, kanelstänger är överraskande billiga och många av de bästa erbjudandenen finns på internationella livsmedelsmarknader. Detta kan frigöra dig för att lägga till en andra pinne för att ge mer smak till sirapen. I allmänhet kommer dock en pinne att uppnå en fin, rundad kanelsmak.

Ett annat sätt att öka kanelens smak är att lämna kryddan i sirapen längre. Medan 1 timme får en fin smak är tre timmar bättre.

Lägg till extra smak i din kanelsirap

Kanel är en mycket mångsidig krydda och du kan använda den som en grund för att skapa unika hemlagad sirap för dina drinkar. Utforska dessa recept och njut av hela sortimentet av denna roliga ingrediens.

Använda kanelsirap i cocktails

De subtila smakerna av kanel kan sättas till ett antal cocktails för att förbättra och komplettera de andra smakerna i drycken. Medan vissa cocktails, som UK Sour, Poinsettia Punch och Zombie Punch specifikt kräver denna sirap, kan den också användas i andra drycker för att lägga till en ljus värme.

Tänk på att använda denna sirap i stället för vanlig enkel sirap i cocktails med smaker som kompletterar kanel. Några exempel är moderna drycker som Dusk in Eden och den utsedda Appletini . Det kan också återuppliva klassiker som Fish House Punch och Fancy Whisky .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt vattnet koka i en liten kastrull.
  2. Tillsätt socker och rör om tills det har löst sig helt.
  3. Minska värmen, sätt i kanelstången och täck kåpan.
  4. Smäll i 10-15 minuter.
  5. Ta bort pannan från värmen. Låt det svalna och branta i minst 1 timme.
  6. Ta av kanelstaven, häll sirapen i en flaska och kyl i kylen. Sirapen kommer att vara bra i upp till 2 veckor i kylskåpet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 50
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)