Durban Curry, den bästa i världen

Du kanske undrar varför en Durban curry är känd som en Durban curry och varför det här är så viktigt. Svaret är enkelt. Det anses av många en curryentusiast att de bästa karriärerna i hela världen kommer från staden Durban, i den sydafrikanska provinsen Kwazulu Natal. Durban själv har en fascinerande historia, ungefär som resten av Sydafrika. Jag kommer ihåg när jag först landade i Durban för ett besök för ungefär 6 år sedan.

Jag kände mig som om jag hade landat i Indien, Singapore eller någon annanstans i Asien som hade en betydande indisk befolkning. I själva verket är det mesta av Sydafrikas indiska befolkning koncentrerad i Durban.

Det kommer därför inte som en överraskning att många populära rätter från Durban har en distinkt indisk vridning mot dem, och karriärerna får inte förbises. Men vad är det som skiljer en Durban curry från någon annan curry? Det här är en bra fråga och vad jag skulle dra slutsatsen är följande:

1. Värme

Durban curries sägs vara mycket varmare än andra curryrätter och kommer ofta att innehålla användningen av varm och kryddig cayennepeppar, eller ett mycket varmt krydda som kallas curry masala, vilket skiljer sig från butiksköpta currypulver.

2. Röd färg

Användningen av tomater, tomatpuré eller koncentrera i Durban curries är en annan egenskap som skiljer den från varandra. Detta kommer normalt att resultera i dess underbara röda färg. Vissa människor väljer att tillsätta paprika till maträtten, men klibbar med tomotoerna, du kan inte gå fel.

3. Söta kryddor

Du kommer ofta att hitta användningen av garam masala i Durban curries är mycket populär. Men de riktiga söta kryddorna du försöker få är antingen kanel, kardemumma eller nötkött, eller en kombination av alla tre kryddor. När det gäller mig älskar jag att använda hela kanelstänger, eftersom det ger en hint av sötma samt lägger till en rustik touch till maträtten.

Jag tycker också att jag brukar använda olika kombinationer av de tre söta kryddorna beroende på vilken typ av kött jag använder. Till exempel är jag mer benägna att använda kryddnejlika i en lamm- eller getkötta curry som jag tror att dessa ingredienser gjordes för varandra.
4. Curry lämnar

Du kommer inte hitta ett karriärrecept från Durban som inte har inkorporerat currybladen i skålen, antingen genom att lägga bladen hela eller slipa dem ihop med andra curry masala kryddor när du skapar en hemgjord kryddblandning.

Du kan därför uppnå en Durban curry med så många kryddblandningar som du vill, men så länge du har ovanstående 4 element som ingår i ditt recept, är du bunden att uppnå något nära den autentiska Durban Curry.