Mocktails, Ölträd, Croptails, Vad betyder det hela?

Sätta en definition på några av de roliga nya orden i dryckesvärlden

Dryckets ordförråd ständigt växer och där vi en gång pratade om bara drinkar och blandade drycker, nu finns det en ny uppsättning listigt ordnade namn att diskutera. Många av dessa nya namn är enkla derivat som spelar upp suffixet av cocktails och de används för att ytterligare definiera vissa ingredienser eller stilar. Oftast är detta resultatet av ett litet kreativt ordspel av författare och mediepersonal.

Vi har använt orden cocktails och blandade drycker i flera år och även de två kan orsaka lite förvirring. Tekniskt sett är en cocktail en blandad drink, men en blandad drink är inte en cocktail. För att bli ännu mer teknisk, är en cocktail (enligt sin ursprungliga 1806-definition) : " Cocktail är en stimulerande sprit, bestående av olika slags andar, socker, vatten och bitter . " Naturligtvis har tankarna utvecklats och utvecklats i senaste 200 + år, så vi har blivit vana vid att kalla nästan alla alkoholhaltiga drycker en cocktail.

Teknik åt sidan, här är en nedgång av några av de senaste hybridiserade "svansarna" som har använts för att definiera vissa typer av drycker. Jag är säker på att listan fortsätter att expandera när vi fortsätter att utforska och skapa drycker och omklassificera dem med catchy titlar och jag kommer säkert att lägga till den här listan som jag upptäcker mer.

Mocktails - Enkelt: Mocka cocktails eller blandade drycker som inte innehåller alkohol .

Detta var en av de första klasserna av drycker som tog på sig "efterföljande tails, sannolikt för att det är enklare än att säga alkoholfria blandade drycker. Den har en fin ring och är ett lättare, funnigare och snyggare sätt att beskriva dessa oskyldiga drycker, vars smaker ofta rivaliserar sina brummars bröder.

Öllappar - (aka Brewtinis, Beeritas) Det är ganska uppenbart att ölpannor avser blandade drycker som innehåller öl. Några av dessa drycker använder öl som den enda alkoholen, medan andra lägger till destillerad sprit i blandningen. Jag har en lättare tid att använda ölslag i sistnämnda fall och använder fortfarande ölblandade drycker för dem som har den ölbaserade basen, men det är en personlig preferens.

Winetails - Detta är i samma ån som ölslag och har en lika uppenbar definition: winetails är blandade drycker som har en vinbas. Denna kategori innehåller alla viner - röd, vit, mousserande, etc. - och de många drink recepten vi använder dem i med och utan sprit. Utforska winetail recept ...

Croptails - Croptails är ett av de nya orden och när jag nyligen introducerades och frågade om det, kunde jag inte låta bli att tänka, "det betyder bara färska ingredienser, eller hur?" Under de senaste åren har vi pratat om att använda färska ingredienser för att göra bättre drycker - färsk fruktjuicer, örter, grönsaker etc. - men grödor går något bortom det. Det är ett ord som används för att definiera drycker som använder de mer ovanliga trädgårdsingredienserna som ros, squash, arugula, jämn majs som inte finns i din genomsnittliga cocktail.

Croptails definieras bättre som drycker som inspireras av den genomsnittliga bondens marknad och några bra exempel finns här: 10 Unika Cocktails för den äventyrliga drinkaren .

Gastrotails - Ett annat nytt ord som oroar mig ganska, gastrotails används för att definiera de mer salta dryckerna som kan vara närmare relaterade till mat än vad som vanligtvis finns bakom baren. En Chicago Tribune artikel från 2007 med titeln Croptails! har en ganska bra definition: " ... dessa matvänliga cocktails med salta element och vinbaserade sötningsmedel är handgjorda skönheter ... "

Reptiletails - Den här är helt ny för mig och blev uppmärksammad av europeisk mixolog, Humberto Marques. Bryt ordet ner: reptil-svansar. Det är sant att någon någonstans i världen blandar tillräckligt med drycker med de vätskor som innehåller ormar och andra reptiler i flaskan för att samla en ny fras.

Poptails - En rolig ny trend är bland oss ​​och det går utöver de frusna cocktailsna som vi är vana vid. Poptails är frusna ispoppar som är spikade med alkohol och de är roliga godis för sommarpartier. Utforska popstilrecept ...