Slow Cooker Chicken Burrito Fyllning Recept

Detta är en smaklig burrito fyllning med mycket smak av kryddor och jalapeno paprika. Använd kycklinglår för bästa smak och textur. De håller sig fuktiga och strimlar snyggt.

Detta recept gör tillräckligt med burrito fyllning för minst 16 burritos, men kan lätt halveras. Eller gör hela receptet och frysa lite av kycklingfyllningen för en annan måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj lök, paprikor och jalapeno paprika tills de mjukas. Tillsätt vitlök och saut i 1 minut längre. Överför till långsam spis.
  2. Tillsätt kyckling, chili pulver, oregano, kummin, koriander, salt och peppar. Täck och koka på LOW i 5 till 6 timmar, eller på HÖG i ca 2 1/2 timmar.
  3. Dra försiktigt av överskott av vätskor och stryk kycklingbitarna med en gaffel.
  4. Rör i de refiterade bönorna och 1/2 kopp salsa eller enchiladasås. Täck och fortsätt matlagning på LOW i ca 30 minuter till 1 timme.
  1. Varm tortillorna enligt följande förpackningsanvisningar. Lägg ca 1/4 till 1/3 kopp kycklingblandning i mitten av en varm tortilla. Topp med lite strimlad ost. Vik ändarna över påfyllningen, rulla sedan för att hölja burritorna. (Se hur du lägger en Burrito för tips!)
  2. Servera med mer salsa och strimlad ost.

Tips för rester: För att värma upp en kall burrito, linda i folie och värma i en 350 ° F-ugn i ca 20 minuter, eller tills det är varmt. Tillsätt ca 10 till 15 minuter för frysta burritos.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1202
Totalt fett 34 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 2 823 mg
kolhydrater 174 g
Kostfiber 17 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)