Tequila Sunrise Cocktail Recept

Det finns många saker att älska om tequila soluppgången. Det är lätt att blanda på ett ögonblick , det är vackert att titta på, det är en uppfriskande fruktig cocktail, och det finns naturligtvis tequila!

Medan det är en stor cocktail, är den apelsinjuice och granadinversionen som är så populär inte original. Om du vill ha en smak av den första tequila soluppgången behöver du limejuice, creme de cassis och klubb soda. Det är lika läckert och innehåller den signaturen "soluppgång" -effekten. Det är helt enkelt en helt annan smak.

Den moderna Tequila Sunrise

Det är ingen tvekan om att tequila soluppgången är en av de mest populära tequila drinkarna . Det är också en av de enklaste och lagringseffekten som skapar soluppgången sker naturligt, så alla kan skapa denna fantastiska cocktail.

Nyckeln till soluppgången är att undvika att röra drycken efter tillsats av grenadin. Om du rör det, kommer grenadinen att blandas med saften och skapa en rosa rosa dryck.

Grenadinen lägger också till en fin sötnos för att balansera tårtan på apelsinjuice. Om du hoppa över tequila är jungfru soluppgången ett ganska bra sätt att söka upp din morgon OJ. Hur som helst är det ett fantastiskt tillskott till ditt brunchbord .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll tequila och apelsinjuice i ett highballglas fyllt med isbitar.
  2. Rör om .
  3. Häll långsamt granaten runt glasets insida. Det sjunker och gradvis stiger för att blanda med andra ingredienser.
  4. Garnera med en orange skiva och körsbär.

Den ursprungliga Tequila Sunrise

Den ursprungliga tequila soluppgången är gnistrande, ljus och presenterad creme de cassis. Vid något tillfälle var det förenklat eller helt förändrat (beroende på hur du tittar på det) till receptet ovan.

Konstanterna har alltid varit den visuella soluppgångseffekten och tequila.

Creme de Cassis är en svartblommande likör med en djupröd färg som används i några cocktails, mest kända med vin i kir och vermouth cassis . Det fungerar väldigt bra med tequila och är lätt att hitta på spritbutiken. Medan du har en flaska öppen, var noga med att blanda chimayo och el diablo cocktails också.

För att göra denna dryck, häll 1 1/2 uns tequila och saften av 1/2 kalk i ett collinsglas fyllt med is. Top med klubbens läsk , häll sedan långsamt 3/4 ounce creme de cassis i drycken. Garnera med ett limehjul och maraschino körsbär.

Historia Tequila Sunrise

Det finns några historier bakom ursprunget till tequila soluppgången. Som med de flesta cocktailhistorierna blir det lite grumligt ibland och det är svårt att veta vilken historia som ska tro. I all sannolikhet är Arizona Hotel och Trident Restaurant berättelser mest trovärdiga.

Hur stark är Tequila Sunrise?

Förutsatt att du häller en 80-bevisig tequila och slutar med en 7-uns drink, kommer alkoholinnehållet i antingen receptet att vara cirka 11 procent volymprocent (22 bevis).

Du kan hälla lika mycket tequila eller så lite juice och läsk som du vill göra starkare eller svagare. Men det blir nästan alltid en ganska mild cocktail.

Mer Sunrise Cocktails

Signaturens soluppgångseffekt av tequila soluppgången har inspirerat otaliga drycker under åren. Om du njuter av den söta smaken och det vackra intrycket som det lämnar i ditt glas, ge ett av dessa recept ett försök.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 100
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)