Gör din egen Ginger Simple Sirap

Ginger enkel sirap är en mycket användbar ingrediens för kök och hem bar. Det är lätt att göra hemma och låter dig lägga till den söta kryddan i din drickrutin.

Detta recept ger grunden för att göra din egen ginger ale . Det finns också i ett antal cocktail recept. Du kan också vilja använda sirapen för att söta te- och kaffedrycker . Dessutom kan extra smaker som vanilj och kryddiga paprika läggas till sirapen för att verkligen ge det lite zing.

Receptet är extremt enkelt är inte annorlunda än någon av de andra smakrika sirap som du kan göra. I huvudsak kommer du att lösa upp socker i vatten över värme och tillsätta smakämnet genom att låta den färska ingefära införa sin tydliga smak i sirapen. Det tar bara några minuter av din tid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda socker och vatten i en gryta med medelvärme. Rör ständigt tills sockret är upplöst.
  2. Tillsätt ingefära och fortsätt att värma, vilket sirap sätter i en lätt koka.
  3. Täck, minska värmen och låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Ta bort från värmen och låt svalna och branta i den täckta pannan i ca 1 timme eller tills den når din önskad smak.
  5. Spänn in ingefära och flaska under en tät försegling.
  1. Förvara i kylskåp, det ska hålla i ungefär två veckor.

Tips: För att göra det lättare, är skivor eller bitar av ingefära bättre. Riven frisk ingefära kommer också att fungera, men du måste finstrama det för att ta bort alla bitar.

Du kan också justera socker- och vattenförhållandet. Gör det rikare med ett 2: 1-förhållande mellan socker och vattnet eller sätt tillbaka på sötma med en rak 1: 1-blandning. De proportioner som anges i receptet verkar fungera bäst med ingefära, eftersom det ger lite mer söthet mot krydden, men det kan anpassas efter din smak.

Lägg till mer smak

Ginger sirap behöver inte vara endimensionell. Den söta kryddan är den perfekta grunden att bygga på och det finns ett antal smaker du kan lägga till din sirap.

Vanilj: Börja med något enkelt som en vanilj-ginger enkel sirap . Vaniljan lägger till lite mer sötma som kontrasterar och spelar ner ingefära. Du kan använda hela vaniljbönor, men en tesked vaniljextrakt fungerar lika bra och är ett mycket billigare alternativ.

Chile Peppers: En annan rolig twist är att blanda smaken av ingefära med en mer kraftfull krydda som chili peppers. Du kan använda jalapeño, dina favoritröda chili, eller till och med en habaneroppar. Det här är lite knepigt eftersom du inte vill att peppar ska "bränna" sirapens smak så att den måste avlägsnas innan ingefärainfusionen är klar. Nyckeln är att hitta en balans i smakerna och det kommer att vara annorlunda för alla olika peppar.

En rolig drink att prova en habanero-ginger sirap i är Chadwick, en skapelse av Nacional 27 i Chicago. Det görs mycket som det vanliga mojitopreceptet , med 1/2 uns kryddig sirap och 1 uns granatäpplejuice till rummyntblandningen. Fruktkrydskombinationen är fantastisk och bör stimulera fler idéer till dina ginger sirap äventyr.

Vinterkryddor: De traditionella kryddor vi förknippar med höst och vinter är perfekta komplement till ingefära. Detta inkluderar kanel, muskotnöt, kryddnejlika, allspice och liknande.

Till exempel kan du kombinera ingefära, kanel, kryddnejlika och allspice som används i ginger snap martini och skapa en sirap. Detta gör drycken bara lite lättare att blanda upp och sirapen är fantastisk i heta toddies och kaffe också.

Ett annat exempel kommer med tranbärkryddad sirap som används i tequila-baserade kryddade silverblockreceptet . Även om ingefära inte finns på sirapens ingredienslista, kan den lätt tillsättas, eftersom ingefära arbetar med alla smaker i drycken, inklusive tequila och tranbär. Dessutom innehåller cocktailen redan ginger öl.

Andra smaker att prova med ingefära i sirap inkluderar kokos, mint och citron eller kalk.

Ginger Sirap Drick Recept

Ginger sirap är faktiskt ganska mångsidig och kan hitta ett hem i en mängd olika drycker.

Du kommer inte att ha sirap att spara när du utforskar alla dessa fascinerande cocktails och mocktails.

En av de bästa ställena att börja är med Stoli alibi . Denna enkla blandade drink tar ett annat tillvägagångssätt till Moskvas mullet , med klubbens läsk och ginger sirap istället för ingefära öl. Den har en mjukare profil och är en vind att blanda upp.

För en lätt mocktail, blanda upp tranbärsmörksmörkaren. Blanda enkelt 1/2 uns ginger sirap med 3 uns tranbärsjuice över isen. Torka med dryck med mousserande äppelcider och rör om. Det är fantastiskt för hösten och kan spikas med vodka, rom eller till och med whisky.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)