Den Mojito: En Förfriskande Rum Cocktail Du måste försöka

Mojito har stigit i ledet för att bli en av de mest populära cocktailsna . Det är en enkel och härlig drink som borde vara på varje drinkares lista med cocktails som måste smakas.

Som med många av de bästa cocktailsna är Mojito lätt att göra. Det kräver bara en handfull ingredienser, varav de flesta är färska och kan till och med vara precis där i ditt kök. Mojito är den perfekta nybörjarens dryck, även för dem utan en fullfylld bar .

Rum, mint och lime är de väsentliga delarna för en bra Mojito. Kalk och mynta bör vara fräscha och romet bör vara din favorit topplykta lätta rom.

En muddler och en omröringssked är de enda verktyg som krävs och om några minuter kommer du att ha en av de färskaste cocktailsna som kan tänka sig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera sockret, mintbladen och ett stänk av klubbens läsk i ett highballglas.
  2. Muddla bra för att lösa upp sockret och släppa mintens smak.
  3. Kram saften från båda halvorna av en kalk i glaset och släpp en halv i glaset.
  4. Lägg till rom.
  5. Blanda väl.
  6. Fyll glaset med isbitar.
  7. Topp med klubbens läsk.
  8. Garnera med mintkvisten.

Fler tips för att göra den perfekta Mojito

Rum är den enda sprit som används i Mojito, så det är ett kritiskt element som bestämmer den slutliga smaken av cocktailen.

Det här är inte den dryck där du inte vill vara en billigskatt. Välj ett premium rum som Appleton Estate, Ron Matusalem eller Mount Gay.

Medan vita rammar blandas vanligen i en Mojito, kan du också överväga ett avancerat gammalt rom. Håll dig borta från kryddade rom, men. Kryddorna i liknar Kapten Morgan och Sailor Jerry motsäger och förringar myntets och kalkens färskhet.

Om du vill, använd gärna en stänk av enkel sirap istället för rörsocker. Du kan också vilja använda ett rått socker som demerara eller turbinado för att lägga till en mörkare sötma av drycken.

Club soda är det sista elementet som kräver lite rådgivning. Visst, det är lätt att sluta på marknaden och välja bara någon gammal flaska klubb soda, men när du försöker en butikssoda i din Mojito hittar du att en kvalitetssoda gör en värld av skillnad .

Fever-Tree och Q Drinks gör båda en fantastisk klubb soda som designades speciellt för användning i cocktails. Om du vill bli lite vild kan du också prova en av de unika smakerna av torr soda , antingen gurka eller lavendel är bra alternativ för att lägga till lite mer smak för en Mojito.

Hur stark är Mojito?

Mojito är en överraskande lätt cocktail. Om det görs med ett 80-bevisst rum och den färdiga drycken är ungefär 6 ounces, väger den på ungefär 13% ABV (26 bevis) .

Mojitos historia

Mojitoen härstammar i Kuba på en tid då rummets kvalitet inte var vad det är idag. Genom att lägga till några enkla ingredienser för att maskera de oönskade aspekterna av landets rom och göra en mer välsmakande drink.

Under Förbud blev det modernt för amerikanerna att fly till ölandet för att få ett par drinkar medan man solade solen. Det var under denna tid som Mojito började ta internationell uppmärksamhet. För regelbundna besökare till Kuba blev det en populär drink och var andra till Daiquiri på Ernest Hemmingways lista över favoritcocktails.

Under åren har rummen förbättrats och Mojitos berömmelse sprids oerhört. Idag är det en av de mer moderna tropiska cocktailsna .

För en mycket detaljerad historia om Mojito och andra stora romdrycker, läs Wayne Curtis ' och en flaska Rum .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 631 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)