Classic Daiquiri: Beviset att fräsch verkligen är bäst

Den ursprungliga daiquiri är ett extremt enkelt recept som kräver bara tre vanliga ingredienser. Det är också en av de färskaste dryckerna du kan göra och en viktig rumcocktail som alla borde känna och smaka.

Du kommer att upptäcka att en välgjord daiquiri erbjuder en perfekt balans mellan söt och sur i ditt glas och detta kan anpassas till din personliga smak. När du väl har hittat din perfekta mix kommer du att bli troende att de sugary-tart flaska daiquiris har ingen plats i baren.

Daiquiri har också utvecklats mycket som martini och margarita-till en slags sub-familj av drycker. Det finns många variationer som tar på sig olika smaker och blandas ofta också. Och ändå är de alla inspirerade av detta grundläggande recept av rom, limejuice och socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Om din dryck är lite för tårta, lägg till mer sirap. Om det är för söt, lägg till mer kalk. Även om det inte är garnerat ofta, skulle ett bra alternativ vara en lime kil eller vriden lime skal .

Blanda upp den bästa Daiquiri

Det här är en väldigt transparent cocktail, så kvalitetskomponenter spelar verkligen roll . Du kommer att upptäcka att de bästa daiquiris är gjorda med premium rum och färsk limejuice .

Du kan också spara lite pengar och göra den enkla sirapen från början . Det är så enkelt att det inte finns något behov av att köpa det.

Liksom många andra klassiska cocktails är den ursprungliga daiquiri utformad för att vara en kort, snygg drink. Därför är den slutliga volymen bara 3 ounce, långt mindre än många av de långa dryckerna som vi brukar göra idag. Det här är inte dåligt, men du kan säkert dubbla receptet eller servera det på klipporna om du vill.

Tänk på att det inte är den lättaste drinken. Med ett 80-bevisst rum har den genomsnittliga daiquiri en alkoholhalt på 20 procent alkohol per volym (40 bevis). En för många kan lätt smyga på dig.

En liten Daiquiri Historia

Daiquiri anses ha utvecklats i slutet av 1800-talet på Kuba. Det skapades antingen som en medicinsk behandling eller i "det finns ingen whisky eller gin runt här ... tid för att läka upp lokal rom" -typen av scenariot. Som ofta är fallet med cocktails vet vi inte säkert vilken är sanningen och det är troligt att båda återgivningarna har något element i sanningen.

Förmodligen var den mest kända daiquiri-älskaren Ernest Hemingway. Han råkar också ha en variation som heter honom. Den passande namnet Hemingway daiquiri lägger till grapefrukt och maraschino likör till mixen och det är en annan fantastisk dryck som är värt att försöka.

För en mycket grundlig historia av Daiquiri, läs Wayne Curtis bok, " Och en flaska Rum ".

Daiquiri Variationer

Nästan varje daiquiri kommer att innefatta rum, lime och sötningsmedel. Därifrån kan allting (och) hända.

Det kan till exempel ta en resa genom mixern , inkludera en extra frukt, eller ta på sig ovanliga smakkombinationer.

Den frusna lime daiquiri är den mest grundläggande variationen av den ursprungliga cocktailen. Det tar helt enkelt samma tre ingredienser och kastar dem i en blandare med is. Det är väldigt enkelt och du kan lägga till vilken frukt du har till hands för att ge den en snabb vridning.

En av de mest populära frusna daiquirisna är den läckra jordgubbarna daiquiri . Det är en perfekt användning av de söta bären och blir snabbt allas favorit. Det är också en bra skakad cocktail om du inte är i humör för att skjuta upp mixern.

Banan daiquiri är en annan tidlös favorit som är mycket roligt på sommarpartier. Det tjänar också som inspiration för den goda banan daiquiri jello skottet .

Medan alla dessa är grundläggande daiquiris och försök och sanna recept, sluta inte där. Du kan göra några fantastiska saker med en daiquiri-bas och några extra ingredienser. Rabarber-Rosemary Daiquiri är ett perfekt exempel. Den lägger till rosmarin sirap och färsk Rabarberjuice till blandningen och är ett fantastiskt sätt att njuta av tidig sommarproduktion.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)