Serbisk Syrkål och Bönor Recept - Kupus i Grah Recept

Detta recept på serbisk surkål och bönor eller kupus i grah är en tjock gröt som kan serveras som huvudrätt eller sidovägg. Den är smakad med bacon eller annat rökt kött.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta bönor och dra dem över natten i ca 2 liter vatten. När du är redo att laga, dränera och skölja bönor, överför dem sedan till en stor kruka eller nederländsk ugn med 1 liter vatten. Koka, skumma bort allt skum som stiger till ytan. Minska värme och simma, avtäckt, i ca 2 timmar eller tills det är nästan ömt, tillsätt mer vatten, om det behövs.
  2. Tillsätt surkål och fortsätt att laga mat medan du förbereder det här (roux). Sauté bacon och lök i stor stekpanna tills fett har gjorts från bacon. Använd en slitssked, ta bort bacon och lök och rör det i surkål och bönor tillsammans med vitlök.
  1. I baconfettet lägger du till mjöl, salt, peppar och paprika, ständigt rörs för att förhindra bränning tills zafrig är guldbrun. Avlägsna från värme och tillsätt långsamt 2 koppar kallt vatten, vispa hela tiden tills det är smidigt. Lägg detta till surkål och bönor, blanda väl. Koka 20 minuter. Om det är för tjockt, tillsätt mer vatten. Om det är för tunt, laga det längre.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 584
Totalt fett 25 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 2,089 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 14 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)