Hur man gör och använder sur blandning i cocktails

Sour Mix är en bra genväg i baren

Söt och sur blandning kallas ofta surblandning eller barblandning och är en populär drinkrediens som borde vara närvarande i varje bar. Du kommer att upptäcka att ett antal sura och tropiska drycker, som margaritas , använder surblandning.

Sur blandning används för att tillföra både ett söt och surt element till drycker via en enda ingrediens. Det är en enkel kombination av socker och citron eller lime juice (ibland båda) och det är väldigt enkelt att göra sig själv.

I huvudsak är surblandning en enkel sirap som använder kombinationen av sur citrusfrukt för smakämnen och är lite tunnare eftersom det vanligtvis använder ett 3: 1-förhållande vätska till socker.

Medan du kan köpa sur blandning på nästan alla spritbutiker, är dessa ofta antingen för söta eller för sura och innehåller vanligtvis konstgjorda sötningsmedel. Som med nästan varje drinkblandare är färskt bäst och du kommer att upptäcka att en hembakssurblandning ger bättre smakprovningar .

Att göra din egen sura mix kommer också spara pengar, så det finns ingen anledning att undvika att lära sig detta enkla recept.

För att göra söt och sur blandning:

Metod 1:
Kombinera 1 kopp socker med 1 kopp vatten tills sockret är helt upplöst. Tillsätt 1 kopp färsk limesaft och 1 kopp färsk citronsaft och kyl.

Detta kan göras över värme genom att suga upp sockret och vattnet och koka i ca 5 minuter innan du lägger till juicerna och låter blandningen svalna före tappning.

Eller du kan helt enkelt kombinera sockret och vattnet i en cocktailskakare (eller en flaska med en tät försegling) och skaka tills sockret är upplöst.

Tips : Justera citron- och limejuiceförhållandet för att passa din specifika smak. Du kan också göra det med antingen citron eller limejuice uteslutande genom att använda 2 koppar (eller delar) av antingen juice.

Exempel på detta är Global Warmer , som kallar specifikt för "Limtsyrablandning" och honungsbullen , som använder "färsk citronsyra".

Metod 2:
Blanda en del enkel sirap med en del citronsaft. Eventuellt tillsätt två äggvitorer för varje liter blandning för att göra cocktails lite skummade.

Tips : Den bästa surblandningen använder färsk citrusjuice . Vilken citrusjuice som helst kommer att fungera, och du kanske vill prova en grapefruktsur för att lägga till en vridning till dina drycker.

Användning Sour Mix i Drycker

När du har en sur blandning, förvara den i kylskåpet och använd den i något cocktailrecept som kräver sur blandning. Det kan också användas för att justera dryckens smak om både söta och sura element skulle göra en betydande förbättring.

Sur blandning kan också användas som en genväg för många cocktails som kräver enklare sirap och antingen citron eller lime juice individuellt som den populära Whiskey Sour . Om du gör denna substitution måste du kanske använda mer eller mindre sur blandning än receptet kräver att du får en balanserad cocktail.