Gör din egen lavendel enkelsirap för cocktails

Enkel (eller socker) sirap kan enkelt förbättras med dina favorit örter, sådan lavendel. Denna lilla ört är idealisk för att lägga till en aromatisk, lätt botanisk smak för alla drycker och kommer omedelbart att transportera dig till en trädgård på våren.

När du väljer din lavendel, använd knoppar som inte har öppnat och blommat helt - för de bästa aromatiska kvaliteterna, gå till knopparna som är helt lila men fortfarande tätt insvept. Du kan också använda torkad lavendel, som kan hittas hos de flesta naturliga livsmedelsbutiker.

Om du vill kan du lägga till rosmarin till denna sirap. De två örterna är perfekta följeslagare och kombinationen kan användas i alla drycker som kräver en eller annan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp vatten och lavendel.
  2. Rör om socker tills det är helt upplöst.
  3. Minska värmen och låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Ta bort från värmen och låt svalna och branta i minst 1 timme.
  5. Spänn ut lavendel.
  6. Häll i en flaska och håll i kylskåpet. Det kommer att lagra bra i ca 2 veckor.

Receptet gör en mycket söt sirap och kommer att ge drygt 1 kopp. Om du vill göra mer, dubbelklara eller tredubblera alla ingredienserna.

Lavendel Honung Enkel sirap

Honung kan användas som en del av sötningsmedlet för denna sirap. Den lägger till en mörkare bakgrund för de ljusa floralerna och är perfekt för blandning i drycker med whisky, rom och andra mörka andar .

För att göra sirap, Ta med 1 kopp vatten och 1 matsked lavendelblommor till koka. Tillsätt 1/2 kopp socker och 1 kopp honung och rör om tills de har löst sig. Minska värmen och låt sjuda i 15 minuter innan du tar bort värmen. Låt svalna, sedan spänning och flaska.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 65
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)