Hemlagad Brun Sockerkryddad Enkel Sirap

Många cocktails kan dra nytta av den mörka sötningen av brunt socker och det är lätt att göra din egen enkla sirap hemma . Detta recept använder brunt socker till basen och lägger till traditionella semester kryddor för att ge den en varm, rik vridning som passar perfekt för vintercocktails .

Var noga med att använda hela kryddor för att göra töjning enklare. Det enda undantaget är med muskotnöt, som måste rivas. Du kan också placera alla de mindre kryddorna i en tepåse eller boll och placera det i sirapen. Detta kan eliminera med att använda en sil helt eftersom du enkelt kan fiska ut kanel och apelsin med en stor sked.

Vaniljbonen är valfri eftersom den är en av de dyraste kryddorna på marknaden. Om du kan, rekommenderar jag att du lägger till det eftersom det verkligen är en fin finish på kryddblandningen. I sin frånvaro kan 1/2 tsk vaniljextrakt användas .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp vatten och kryddor.
  2. Tillsätt socker och rör om hela tiden tills sockret är helt upplöst.
  3. Avlägsna från värmen, täck och låt svalna helt.
    • Kylningstiden gör att kryddorna kan infilera sirapen. Jag lämnar typiskt dem i minst 3 timmar och du kan smaka det regelbundet tills det når din önskade smak.
  4. Torka kryddorna från sirapen med en fin mesh-sil.
  5. Flaska och lagra i kylskåp.

Denna sirap blir fräsch i ca 2-3 veckor i en väl förseglad flaska. Fördelningarna ovan gör ca 1 kopp sirap och det är lätt att göra mer om du vill. Höj bara vattnet och sockret, behåll de två mätningarna lika.

Brown Sugar Syrup Variations

En variation av detta recept lägger till tranbär och används i Silver Spiced Bell-cocktailen . Ett annat brunt sockerrecept hoppar över kryddorna och optionerna för jalapenoprika i Epice Sidecar .

Cocktails för Brown Sugar Spiced Syrup

Inte alla dessa cocktails använder faktiskt brun sockersirap, men det betyder inte att de inte kan förbättras med det. Faktum är att flertalet av dessa är bättre med sirap och de är den perfekta ursäkningen att kompensera för en annan sats.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)