Holiday Pomegranate Mojito Recept

Denna Holiday Pomegranate Mojito är en rolig drink som du kan göra med barnen. Det är ett trevligt sätt att visa dem glädjen av att skapa en riktigt färsk, smakfull drink.

Denna smakfulla Mojito är perfekt för semesterperioden när granatäpplen är bäst. Tidpunkten är idealisk för att göra denna läckra dryck och servera den till icke-drinkare på julfestet också.

Receptet är väldigt enkelt och det är bäst att börja med att göra lemonad och enkel sirap i förväg. Båda är väldigt lätta hemlagade mixers som är billigare än butiksköpta sorter och lägger till en oöverträffad friskhet för en mängd olika drycker.

När du har alla ingredienser är det helt enkelt en "muddle, mix and enjoy" drink. Om du förvarar allt i lager, kan det blandas på bara några minuter och fira semester jubel till alla som kommer att besöka.

Naturligtvis kan du alltid lägga till rum till denna mix . I det här fallet rekommenderar jag att du använder lika stora mängder (1 1/2 ounce) av vitrom , granatäpplejuice och limonad.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blanda sirap, lime och mintblad i ett highballglas .
 2. Fyll glaset med is.
 3. Tillsätt saft och limonad.
 4. Rör om .
 5. Topp med klubbens läsk.
 6. Garnera med granatäpplefrön och färsk mynta.

Fler tips för att göra en bra semester granatäpple Mojito

Beroende på granatäppleförrådet kan du överväga att använda färsk granatäpplejuice . Granatäpplen är säsong under hela vintern. När priset är rätt, kan den färskjuice faktiskt vara mycket billigare än flaska juice som POM Wonderful.

Medan de flaska juice är praktiska, det här är en fruktjuice som är notoriskt dyrt.

Vinter är inte den bästa tiden för färsk mint. Om dina kvistar börjar bli lite trötta kan du enkelt integrera dem i den hemlagade enkla sirap (recept nedan). Denna sirap skulle eliminera behovet av muddled mynta och samma mätning kan användas i drycken.

En annan liten twist som jag gillar att kasta i denna mocktail är en lätt smakad citrus soda. En favorit är IZZE Sparkling Clementine men San Pellegrino Orange, Q Citron eller Orange , och DRY Blood Orange är också bra alternativ.

Köp IZZE Clementine på Amazon.com

Att göra hemlagad Mint Enkel sirap

 1. Placera sockret och vattnet i en liten kastrull och lägg till en mild koka över medelhög värme under konstant omrörning tills allt socker är upplöst.
 2. Lägg till mint (ingen anledning att ta bort löv, hela kvist gör det lättare att ta bort senare).
 3. Minska värmen, täck och simma i ca 10 minuter.
 4. Avlägsnas från värme och låt svalna. Jag föredrar att tillåta min mintsirap att branta i 2-3 timmar för att få en bra smak. Testa din periodiskt tills den har den önskade smaken.
 5. Avlägsna myntnätet, om det behövs, med en finmask.
 6. Överför till en lufttät behållare och etikett med smak och datum.

Sirapen blir bra i ca 2 veckor i kylskåpet. Detta recept ger drygt 2 koppar och kan enkelt multipliceras för att göra mer sirap.

Köp flip-Cap Flaskor för DIY sirap på Amazon

Mer Mint sirap

När du upptäcker glädjen att kyla mynt sirap, krydda det. Mynt är en mycket mångsidig smak och kan kombineras med en mängd andra ingredienser, inklusive citrus och kryddor. Ha det roligt med dessa enkla sirap och använd dem för att lägga till lite smak för dina favoritdrycker.