Shirley-templet: Ett oemotståndligt dryckrecept som alla älskar

Shirley-templet är en av de bästa alkoholfria blandade drinkarna. Det är så populärt att du kan beställa det själv eller barnen på nästan vilken restaurang som helst, men det finns ingen anledning att vänta på en middag eftersom det är otroligt enkelt att göra hemma.

Detta hemlagade läskrecept var en av de ursprungliga "mocktailsna" och det namngavs efter den berömda barnstjärnan. Shirley Temple lämnade ett arv bortom filmerna och den här fantastiska blanddrycken är bara en av dem.

Drycken är ett trevligt sätt att klä upp din genomsnittliga läsk . Det lägger till en liten fruktig sötma via grenadin till två lättsmakade sodavatten. Resultatet är en utsökt drink som är utmärkt till middag, som en uppfriskande eftermiddagsdrink för familjen, eller när du bara vill ha en snabb smak av en gammaldags läskfontän.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll grenadin i ett collinsglas med isbitar.
  2. Tillsätt det med lika stora mängder citron-lime soda och ginger öl.
  3. Rör om .
  4. Garnera med en körsbär.

Två Sodas eller En?

Varför finns det två sodavatten i Shirley Temple receptet? Det är en bra fråga och en vanlig fråga. Medan det är ovanligt är det inte oerhört i dryckesvärlden. Presbyterian är till exempel en retro whisky highball som kombinerar klubb soda och ginger ale.

Anledningen är att varje soda ger sin egen smak till dessa drycker och genom att dela upp de två får du en trevlig balans med ingen dominering. När det gäller Shirley-templet lägger citronkalk soda (7-Up, Sprite eller liknande varumärke) en uppfriskande citrusfrukt. Gingerölen ger en söt krydda.

Vissa människor har tagit för att bara blanda en av sodavatten till ett Shirley-tempel. Ganska ofta väljer de gingerölen, även om vissa föredrar citronkalk sodavatten. Även om det är trevligt när det sötas med grenadin, gör kombinationen av de två en skillnad i den färdiga drycken.

Ge det ett försök för dig själv. Blanda grenadin med båda läsken separat och jämför de dryckerna med Shirley-templet. Du kan bli förvånad över resultaten. Oavsett om du väljer två läsk eller föredrar den ena över den andra, kom ihåg att ett äkta Shirley-tempel använder båda.

Grenadin är inte körsbärsmakad

Det är en vanlig missuppfattning att grenadin är en sirap med körsbärsmjölk. Detta är förståeligt på grund av den röda färgen och Shirley-templets körsbärsgarnering. Men en sann grenadin är faktiskt smakad med den söta smaken av granatäpplefrukten .

Myten kan också bero på att många av de grenadinsirap du kan köpa är smakligt smakade. De kan göras med en mängd olika mystiska ingredienser och du hittar några som faktiskt använder körsbärsmakningar. Den goda nyheten är att granadiner av högre kvalitet produceras, eftersom människor inser att en dryckblandare som är lika värdefull som den här verkligen inte bör diskonteras som en nyhet.

Om din familj älskar Shirley Temples, överväga att skapa din egen grenadin . Det är oerhört enkelt, kräver bara några ingredienser, och kan förvaras i kylskåp i en vecka i taget. Du kan välja ett recept som använder granatäpple juice eller, under granatäpple säsongen, välja ett granadinrecept som använder färsk frukt .

Grenadin är ett roligt familjekjøkkenprojekt och du kommer att upptäcka att det kan spara pengar medan du förbättrar dina drycker. Du kan också använda den för enstaka cocktail som den frestande tequila soluppgången .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 68
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)