Hur man infekterar destillerade sprit i hemmet

5 steg för att infektera smak i vodka och andra spritdrycker

Infusera vätska med smak är ett bra sätt att experimentera med din egen personliga smak, skapa nya drinkar och göra din drickupplevelse lite mer intressant. Om du älskar att experimentera och njuta av ett DIY-projekt eller två, är infusioner det perfekta sättet att ta med det i dina drycker.

Infusioner är både roliga och obegränsade. Det grundläggande begreppet infusion är att lägga till en enda smak eller en kombination av smaker till en destillerad anda .

Det är mycket lätt att göra, vilket kräver lite tålamod och fantasi ibland. Efter några framgångsrika experiment kan det bli en besatthet. Snart kanske du tänker, vad kan jag göra nästa? eller vad om jag ...?

Vodka-infusioner är de vanligaste och andra ljuslutar ( gin , skull , ljusrom och tequila ) kan också användas. Infusera mörkare andar är lite svårare men det kommer att fungera om du väljer rätt smak för att komplettera spritet. Aprikos eller körsbärsbrandy och kaffeinfuserad whisky är bra exempel som är mycket användbara i cocktails.

Samla dina varor

Infusioner kräver några grundläggande tillbehör och infusionsburkarna kan användas om och om igen. Det kräver inte en stor investering och det är möjligt att du redan har allt du behöver.

Välj din sprit och smak

Varje infusion börjar med att välja din sprit, vilket kommer att ställa grunden. Genom att välja ett anständigt varumärke som är smidigt och rent får smakerna till att lysa. Den slutliga infusionen kommer bara att vara lika bra som den sprit du börjar med.

Om du experimenterar med en ny infusion kanske du vill använda en billigare flaska för att inte slösa bort pengar eller god sprit.

När du räknar ut ett bra infusionsrecept kan du alltid uppgradera spritet i nästa sats.

Därefter måste du välja dina smaker. Örter, kryddor och frukter används vanligtvis för infusioner. De mest populära infusionerna är fruktbaserade, men du kan använda din fantasi för att skapa några underbara kombinationer med unika ingredienser.

För bästa möjliga resultat, använd endast färska ingredienser. Torkade örter och kryddor är undantagen och de flesta gör fina infusioner.

Förbered dina smakämnen

Sunt förnuft hjälper dig att förbereda många av dina infusionsbeståndsdelar. Du vill skära frukt och grönsaker så att de passar in i burken och ta bort oönskade delar. Du behöver inte nödvändigtvis ta bort skinn, men kan om du tycker att det är bäst. För det mesta är några få snitt och en bra sköljning under kallt vatten allt som behövs.

Börja införa

  1. Välj en ren, lufttät burk; Quart Mason burkar fungerar bra. Du kanske också vill dela din sprit i mindre burkar och experimentera med några infusioner på en gång.
  2. Tvätta ingredienserna, skära dem om det behövs, placera dem i burken och fyll det med sprit.
  1. Skaka burken ett par gånger och täta tätt med locket.

Tips: Placera maskeringsband på varje burk för att göra anteckningar om ingredienser, datum och andra anpassningar så att du vet vad som fungerar och vad som inte gör det. Blåmålarens tejp är utmärkt för tillfälliga etiketter och lämnar inte en klibbig rester på dina burkar.

Rekommenderade infusionstider

Förvara infusionen på en sval, mörk plats och skaka den 3 till 5 gånger varje dag under infusionsperioden. I genomsnitt borde ingredienserna vara kvar i sprit i 3 till 5 dagar, men detta kommer att variera.

Några av dina mer intensiva smaker behöver bara 3 dagar; mindre intensiva smaker bör ligga i burken under en hel vecka eller mer. Gör ett smakprov regelbundet för att se om smaken är till din smak.

Använd dessa tider som en allmän guide för att mäta hur länge du kan behöva lämna ingredienserna i en burk. Gör alltid ett smakprov tills infusionen har den smak du vill ha.

Avsluta din infusion

När din infusion har nått sin högsta smak måste du avlägsna smakämnena. Använd en fin nätfilm fodrad med ostkorg eller ett papperskaffefilter för att spänna vätskan i en annan ren burk eller skål.

Du kan returnera infusionen till sin ursprungliga burk eller flaska om du vill, var noga med att rengöra den noggrant först. Förvara den färdiga infusionen som du skulle ha någon annan sprit. Eftersom det här är en straight flavor-infusion och du inte lägger till sockerarter eller andra ingredienser som du vill i en hemlagad likör , kommer den att ha samma hållbarhetstid som originalluten .

Kreativa cocktails med dina infusioner

Låt dina kreativa juice hålla flödet när du bestämmer vad du ska göra med din nya smaksatt sprit. Prova en jordgubbe-kiwi vodka martini , en citrongräs-grapefrukt vodka tonic , eller en mint-vaniljböna Moskva muldyr . Spicier concoctions som vitlök-habanero gör en otrolig blodig Mary .

Inspiration för dina infusioner

Det kan vara svårt att veta var man ska börja med infusioner, men vi har massor av idéer för att komma igång. Till exempel kan du prova en äpplepärgvin eller en kakaoinfunderad rågwhisky . Båda är läckra, enkla och kan göra några mycket intressanta cocktails.

Det är också oerhört lätt att göra din egen kanel whisky för att ersätta något som Fireball . Placera bara ett par kanelstänger i en flaska och fyll det i några dagar. Du kommer att tycka att den är mycket renare och mer naturligt smaksatt än de kanel whiskylikörerna.

En annan idé är att lägga till ännu mer smak för alla köpta smaksatta rom eller vodka. Ett bra exempel är att införa rosmarin i ett jordgubbe-flavored rum. Du kan också prova en snabb jalapenoinfusion i mango rum eftersom det här är en naturlig smakparning också. Tänk bara på att du inte behöver börja med en smaksatt alkohol.

Det här är bara början på möjliga infusioner som du kan skapa i din egen bar. Låt inget hindra dig från att experimentera och prova nya smakparationer i alla sprit du tycker om att använda. Du kommer att ha några duds, det är säkert men när du kommer över en vinnare kan upptäckten göra underverk för dina drinkar. Njut av processen och, viktigast av allt, ha kul.

Vodka Infusion Recept

Som du kommer märka är vodka den mest mångsidiga och du kan komma med ett fantastiskt utbud av smakkombinationer. Den relativt smaklösa profilen i denna anda gör den till en perfekt bas för olika infusioner.

Tänk också på att om du hittar en smakad vodka i affären , kan du nästan alltid replikera smaken med en hemlagad infusion. Detta gör att du kan använda vodkas varumärke som bas och anpassa smaken så att den passar din smak exakt.