Chokladpumpaskaka

Kakao och kanelpar med pumpa för att göra en fuktig och rik chokladpumpaskaka.

För en Halloween fest eller fallhändelse, glasera den här läckra chokladpumpaskakan med orangefärgad glasyr. Eller helt enkelt dammar tårtan med socker.

Jag bakade den här tårtan i en Bundt-kakspanna, men en 1-bitars rörkakspanna skulle vara bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.Greas och mjöl en 12-kopp Bundt kaka pan.
  2. I en skål kombineras mjölet, kakaopulver, bakpulver, läsk, salt, kanel och muskotnöt. Avsätta.
  3. I en blandningsskål med elektrisk mixer, kräm smör med socker tills ljus och fluffigt. Slå i ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats. Slå i vanilj.
  4. Tillsätt långsamt den torra blandningen till den krämda blandningen, alternerande med gräddfilen och pumpan. Slå tills det är väl blandat, skrapa skålens sidor några gånger.
  1. Sked smeten i den beredda pannan.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i 1 timme till 1 timme och 10 minuter, eller tills en träplocka in i mitten kommer ut ren och kakan springer tillbaka när den lätt berörs med ett finger.
  3. Kyl i pannan på ett ställ i 15 minuter. Invertera på en serveringsplatta för att kyla helt. Damm med pulveriserat socker eller is med en orangefärgad glasyr eller tunn isbildning.

Reader kommentarer

"Perfekt äktenskap med choklad och pumpa. Den här tårtan var utsökt och fuktig. Pumpa och chokladsmak är ganska jämnt balanserade och kombinationen är underbar." jan

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 368
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 330 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)