Traditionellt svenskt julkaka recept - Julskinka

God jul på svenska är "Gud jul" och inget svenskt julbord skulle vara komplett utan julklapp (jul) + "skinka" = "julskinka"). Skinka i Sverige är salthärdad och osmoked eller "fresh." Det serveras ofta kallt på julbuffén, men serverar det varmt är det säkert acceptabelt.

Om du bara kan hitta salthärdade skinkor som har rökt kan du gå med det, men det är värt ansträngningen att källa och förbereda en salthärdad färsk (okokt) skinka för denna traditionella julen. IKEA bär ofta skinka i frysfacket, speciellt säsongsmässigt. För bästa resultat, se till att det fortfarande har tjockt täcke av fläskfett.

Andra populära svenska julmat inkluderar r isgröt (Risgrynsgröt) och doftande l impa bröd , ett fuktigt rågbröd smaksatt med fänkål eller anis, kummin och apelsinskinn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F och placera ugnsstället i den övre delen av ugnen. Skölj skinken väl för att ta bort eventuellt överskott av salt och låt det torka.
  2. Placera fläsk, sväng upp, i en tung rostpanna. Placera pannan i ugnen och steka tills den interna temperaturen på en direktläs termometer registrerar 160 F (ca 4 1/2 timmar). Avlägsna från ugnen och öka värmen till 450 F.
  3. Skarpa skivan av skinka (i Skandinavien serveras den här krispiga, läckra, hjärtinfarktande knäckningen ofta som en skål.) Piska ihop äggulorna, brunt socker och senap och sprida jämnt över hela ytan skinka.
  1. Strö över de smullade gingersnackarna eller brödsmulorna tills de är täckta.
  2. Återgå skinkan till ugnen och koka i ytterligare 15 till 20 minuter eller tills det är guldbrunt.
  3. Avlägsna från ugnen och täck löst med aluminiumfolie och låt det vila i 15 minuter. Skär och servera varma eller låt det svalna helt och servera det kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 142 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)