Ren, Crisp Vodka Martini

Vodka Martini är en fantastisk cocktail och receptet är lätt att blanda upp. Det är det perfekta sättet att visa upp din bästa vodka och grunden för alla andra vodka martini. Detta är en av superdrinkarna på barscenen och det är en som alla ska försöka.

Vodka Martinis popularitet konkurrerar med den klassiska Gin Martini , som inspirerade den. Det är dryck av val för många som vill ha en ren, torr martini utan ginens aromatiska botanik . Precis som sin föregångare kan den anpassas efter din personliga smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en citron twist eller oliver.

Vodka av Vodka Martini

Nyckeln till en stor Vodka Martini är vodka. Det verkar som om det skulle vara ett uppenbart uttalande, men det garanterar att man upprepar. Den vodka du väljer kommer antingen att göra eller bryta denna cocktail eftersom det inte finns något här för att dölja en dålig vodka.

Orden "billig" och "Vodka Martini" ska inte användas tillsammans. Det finns gott om blandade drycker som kan spara pengar (dvs skruvmejsel , madras , etc.) och låta dig komma undan med någon vodka du gillar. Detta är inte en av dem.

Använd den bästa vodka du har i baren och håll Vodka Martini i åtanke när du utforskar den stora vodkamarknaden. Det är en bra drink för att testa nya premiummärken .

Hur mycket förvirring?

Under årens lopp började Vodka Martini förlora sin torra vermouth till den punkt som det ofta inte ens gjorde det i glaset (trots motsägelsen kallas detta "Dry Vodka Martini"). Det enkla förhållandet på omkring 3: 1 vodka-vermouth ger dock drycket lite djup.

Naturligtvis kan du anpassa detta till din smak. Håll åtminstone en ledtråd av vermouth, annars är det helt enkelt vodka rakt upp .

Om vermouth inte är din favorit kan du alltid skölja glaset med det och dumpa överskottet. Det är som att krydda glaset än vad som helst och du kanske tycker att du verkligen tycker om det.

Experimentationen är stor och som nämnts ovan har dagens vodkamarknad öppnat en helt ny värld av alternativ för våra martinier . När du utforskar de olika varumärkena kan du behöva justera förhållandet lite för att hitta det perfekta receptet för varje kombination.

Det är något som varje drinkare måste leka med och utforska för sig själva. Låt oss vara ärliga; Att hitta din idealiska Vodka Martini är inte den värsta uppgiften i världen!

Bitterarna

Vissa njuter av apelsin eller aromatiska bitter i min martini eftersom det ger djupet.

Vi listar det i receptet som valfritt.

Du kan också leka med några av de nya bitterarna på marknaden . Även om minimal, lavendel, citron och persika bitters varje sätt en ny spinn på denna drink. Även selleri kan göra en intressant Martini.

Garneringen

Ditt sista alternativ för Vodka Martini är garneringen kan vara antingen en lätt citron twist eller några oliver. Båda garnisherna lägger till ett extra lager av smak till den annars genomskinliga cocktailen och det kommer återigen att vara en personlig preferens.

Historien om Vodka Martini

Vodka Martini började faktiskt med namnet Kangaroo, som Paul Clarke påpekar Serious Eats. Cocktailen var en av de som amerikanska bartenderna skapade under de första stora utgåvorna av vodka till marknaden på 1950-talet.

Många av de första vodka-cocktailerna var precis som den här: en gincocktail som återskapades med en vodka-bas. Vodka Martini blev så populär, att det i dag ofta måste särskiljas vilken vätska du vill ha när du beställer en Martini, vare sig det var allmänhetens skiftande smak, deras önskan om en mindre aromatisk Martini vid lunchen eller tillväxten i vodkas popularitet .

Hur stark är Vodka Martini?

Vodka Martini följer kostym med Gin Martini, Manhattan och andra cocktails av Spirit-Vermouth .

Dessa är inte lätta drycker. Med en 80-strikt vodka och 15% ABV vermouth i detta recepts förhållande, kan vi uppskatta att den är ca 28% ABV (56 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)