Lätt irländsk Lamb Stew

Detta irländska lammspottrecept har en stark smak och är lätt att förbereda. Det sägs att en bra irländsk gryta är som ett läkemedel som kommer att bota vad som helst. Bara lukten av denna lammgryta matlagning i ditt kök kommer troligen att förbättra ditt humör.

Ölen ger fatet en djup, robust smak; För en sann irländsk smak, använd den fulla Guinness eller annan stout. Om du föredrar att inte använda öl alls, kan du ersätta med vegetabilisk eller köttbuljong. Det kommer att ge en något annorlunda konsistens men bör vara (nästan) lika smaklig.

Om du inte kan få lammkött, är det helt bra att ersätta köttbiff eller köttfärs i stället istället. Du får lika goda resultat. För att hålla denna maträtt på den friska sidan, var noga med att trimma något fett eller gristle från köttet innan du muddar och matar det.

Servera med vitlök potatismos och varma irländska soda bröd.

Se även:

Slow Cooker Lamb Stew

Spicy Lamb Stew

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål eller på ett ark med vaxpapper säsong mjöl med salt och peppar. Skaka lammet i mjölblandningen och skaka av överskottet. I en nederländsk ugn värms oljan över medelvärme. Arbeta i satser, och tillsätt mer olja till kruken mellan satser om det behövs, bruna lammet på alla sidor, cirka 5 minuter per sats. Använd en slitssked, överför lammet till en skål.
  2. Tillsätt 1/4 kopp vatten till kruken och koka, omrör för att skrapa upp några bruna bitar från botten med en träsked. Tillsätt lökarna i grytan och koka i 5 minuter, rör om ibland eller tills de mjukade. Återvänd lammet till potten.
  1. Tillsätt tomaterna, öl, kvarvarande 1/2 kopp vatten, vitlök, timjan, karamellfrön, salt och nybakad svartpeppar efter smak, omrör för att bryta upp tomaterna och lösa upp pasta. Koka upp över medelhög värme. Minska värmen till medelstora och täck och simma i 1 till 1 1/2 timmar, eller tills köttet är nästan ömt.
  2. Rör i morötterna och persilja. Täck och simma i 30 till 40 minuter mer, eller tills köttet, potatis och grönsaker är ömma. Servera grytan garnerad med timjanpinnar, om så önskas.

Lamb Stew Recept Tips:

Grytan kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar, eller i frysen i upp till 3 månader. Om frysta, tina över natten i kylskåpet (eller placera behållaren under kallt rinnande vatten för att släppa ut grytan) före återuppvärmning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 857
Totalt fett 53 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 212 mg
Natrium 630 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 6 g
Protein 60 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)