Hemlagad Ricotta Recept

Ricotta var ursprungligen ett sätt att fånga de sista fragmenten av mjölkfastämnen från vassleblock från att göra andra sorters ost, men du får bara några skedar av ricotta från den metoden.

Detta recept börjar med hela mjölk och ger en betydande mängd krämig, läcker ricotta som kommer att ta upp till två veckor i kylskåpet. Och du får hoppa över förtjockningsmedel och stabilisatorer inkluderar de flesta kommersiella varumärkena.

Obs! Minska dräneringstiden till 20 minuter om du vill ha en mjukare ricotta eller öka den så mycket som en timme för en mer solid version som är bra för saker som fyllning av ravioli.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt mjölken i en medelstor kruk över låg värme. Lös i en separat skål eller behållare citronsyran i de två matskedlarna vatten och tillsätt sedan den blandningen till mjölken. Tillsätt saltet till övriga ingredienser (saltet är en smakämne här, inte något som skyddar osten, så upp till dig om du vill inkludera det). Lägg till grädden, om du använder. Visp att kombinera ingredienserna väl.
  1. Du behöver en kött- eller osttermometer för att få en korrekt läsning på temperaturen. Rör mjölkblandningen som den värms för att förhindra att den brinner på botten av kruken. Vid mellan 165F och 190F separerar mjölken i ostmassa och vassla (vassle är den vätska som skiljer sig från ostmassan, som är fasta mejeriprodukter).
  2. När ugnen har separerat från vasslen, stäng av värmen och låt ingredienserna sitta vid rumstemperatur i 10 minuter.
  3. Linja en kolsyrare med smörmuslin eller flera lager ostklaff och placera fodrad kolander i en stor skål. Häll ricotta i kolven. Tie upp ändarna av smörmuslinen eller ostkanten och bind sedan buntet någonstans, det kan hänga och tömma i 30 minuter (Tips: Tie på ditt köksvattenkran). Kasta inte ut vasslen - du kan kyla den och använda den för att göra lakto-fermenterade recept som äppelchutney .
  4. Efter en halvtimme, lossa smörmuslinen eller ostkotbunten och överför ricotta till en matförvaringsbehållare . Skydda och förvara i kylskåp. Hemlagad ricotta kommer att hålla, kylas, i upp till två veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 88
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 198 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)