Orange Sesam Yuba Rolls

Yuba eller tofu hud är otroligt vanlig i asiatisk mat, men börjar bara ta sig in i amerikanska köket. Jag läste först om det här, men pre-kryddade foodies har känt till det här i många år. Det är ett otroligt vegansk köttbyte som är lika flexibelt i sin kulinariska användning som det är utsökt.

På min sista resa till den lokala asiatiska marknaden plockade jag upp några yuba från ett stort urval som finns i butikens frysfack (och jag slår vad om att du kommer att kunna hitta några på din lokala asiatiska marknad också). En av förpackningarna var tre meter lång! Jag valde det lilla paketet, och de 4 arken slutade ändå att vara 2 meter över när de rullades in. För $ 2,00 USD var detta en stjäl, eftersom jag enkelt kan göra 10 familjeformiga måltider av beredd yuba från detta belopp.

När de först packas upp, liknar de plastplåt som vikts över sig själv flera gånger. Du måste suga det i varmt vatten i 15 sekunder, dränera vattnet och separera sedan arken.

Sedan tar du försiktigt ett ark (igen, min var ca 24 tum över) och vik den i halva eller tredjedelar och rulla upp den tätt och gör ett rör ca 8-10 tum långt. Rulla om 6 ark yuba.

När de är alla rullade, steka dem i en väl kryddat gjutjärn eller non-stick pan med ca 1 msk canolaolja över medium till medelhög värme. Stek till guldbrun på varje sida, vänd om nödvändigt. Detta gör dem snygga och robusta att laga i såsen.

Gör sedan din sås genom att samla alla såsingredienser och följ de enkla instruktionerna nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Rör ihop buljongbitar och kokande vatten tills det är helt upplöst. Vispa i alla andra såsingredienser tills det är väl kombinerat. Skär yuba rullarna i små sektioner, ca 1 tum lång.

Följ anvisningarna för att laga yuba med sås.

Placera yuba rullar i samma pan du bruna dem i och häll sås över till överdraget. Det kommer att finnas en bra bit extravätska; detta är okej! Låt dem laga mat på medellång värme tills såsen tjocknar och all vätska försvinner ganska och flipper yuba rullar halvvägs.

Strö med sesamfrön.

Servera på toppen av ris, blandat med grönsaker, eller vad du vill ha. Jag älskade dessa på toppen av en bädd av gröna och brunt sushi ris, och sedan toppade med en stor duggregn hemlagad vitlök chili sås eller Sriracha.