Gör din egen kryddiga vitlök-Habanero Vodka

Spicy mat är ett favoritval för många människor och kryddiga cocktails är lika populära. Om du har en passion för allt som är varmt och kryddigt, vill du ge den här DIY vitlök-habanero vodka ett försök.

Detta är inte en vodka för världens svagare palats och det är mycket lätt att bränna det i oförstörbart tillstånd. Många flaskor vodka försvann när jag utvecklade denna hemlagad infusion eftersom habanero peppar snabbt kan ta över.

Efter mycket experiment hittade jag äntligen framgång och du kan justera den här härifrån för att passa din egen smak.

Prova denna infusion med tequila !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Separera vitlök i nötkreatur och ta bort skinn.
  2. Skölj habaneropparaten för att ta bort oönskade kemikalier. Använd peppar hela eller skär den i halva, ta bort alla frön och det mesta av det vita köttet.
  3. Placera vitlök och habaneroppar i en masonburk med rent kvadratstorlek. Tvätta händerna noggrant efter att ha rört peppar!
  4. Fyll burken med vodka .
  5. Säkra locket på burken och skaka väl.
  6. Förvara infusionen på en sval, mörk plats i 3-5 timmar. Smaka på det efter tre timmar sedan varje halvtimme efter det tills du får önskad smak.
  1. Spänn vodka genom en finmask, kaffefilter eller ostklapp och i en separat behållare.
  2. Förvara som du skulle någon annan vodka.

Infusionstips: En 1-jarig burk håller en 750 ml flaska vodka med extra utrymme för infusionsbeståndsdelarna. Masonburken med en bred mun gör det enkelt att få ingredienserna in och ut. Håll originalvätskflaskan för att lagra din färdiga vodka och märka den med smaken.

Köp 1-Quart Mason Jar från Amazon.com

Justera kryddan i Vodka Infusion

Inom ramen för heta paprika som odlas idag är habaneroen inte längre den hetaste, men den är fortfarande mycket het. Det är viktigt att hålla pepparens smak i kontroll eller att du inte kommer att kunna dricka den färdiga vodka (ingen mängd tomatsaft kan spara några av mina experiment).

Av denna anledning tycker jag att det är viktigt att överväga dessa faktorer och alternativ innan du slänger en peppar i din infusion ...

Tips: Jag rekommenderar inte att du använder en chili pepper som är hetare än en habanero . Spara dessa spökpipers för mat, det här är en drink! Att dricka kryddiga paprika är en annan upplevelse än att äta dem och för mycket värme är verkligen för mycket. Det här är inte din taco som har smakliga ingredienser för att absorbera värmen!

Hur man dricker din kryddiga vodka

Några försiktighetsåtgärder: Du kanske inte vill dricka denna vodka rakt eftersom det kan vara ganska intensivt. På klipporna är okej men försiktighet bör också tas med.

Men om du letar efter en bra Bloody Mary (eller liknande smaklig cocktail) är detta ett perfekt val. Du behöver inte oroa dig för den varma såsen eftersom habanero tar hand om kryddan!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)