Matlagning med ingefära

I matlagning hänvisar ingefära till den smakfulla, aromatiska roten av ingefäraväxten ( Zingiber officinale ). Ginger används ofta som ört och ingår i bakade godis och smakliga kinesiska rätter. Förutom att ge en smaklig smak, är ingefära tänkt att erbjuda många hälsofördelar.

Färsk ingefära och andra typer av ingefära rot

Gingerrot kan köpas och användas i många former, inklusive färsk ingefärarot, torkad gingerrot, pulveriserad ingefära och kristalliserad / kandiserad ingefära.

Jämför förekomsten av pulveriserad, kristalliserad och färsk ingefära med den här bilden.

Frisk ingefära roten tenderar att ge den bästa smaken och används vanligtvis för ingefära "te" och andra ingefära drycker, såväl som i många kinesiska rätter. Du kan också frysa fräsch ingefära för att spara tid i köket.

Ginger Health Benefits

Många människor dras till ingefära inte bara för sin skarpa smak utan också för dess hälsofördelar. Historiskt har ingefära använts för olika sjukdomar, särskilt gastrointestinala problem. Här finns mer information om specifika hälsofördelar och medicinska användningar av ingefära:

Ginger "Tea" Recept

Mer noggrant känd som en ingefärainfusion eller ingefäradekok, gingerte är ett av de mest populära sätten att konsumera ingefära för hälsa eller njutning.

Dessa är några favorit recept för hemlagad ingefära te:

Mer Ginger Dricks Recept

Utöver ingefära te, populära ginger drycker inkluderar ginger ale, ingefära öl, ingefära juice och ingefära cocktails. Nedan hittar du några av de bästa ginger drink recepten. Om inte annat noteras, görs dessa recept med färsk ingefärarot.

Söta Ginger Recept

Från gingersnapkakor till gingerglass till ingefära enkel sirap finns det många sätt att ingefära kan införlivas i söta matar och såser.

Savory Ginger Recept

Medan ingefära är utsökt i sötsaker skiner det också i traditionella och nutida smakliga rätter. Dessa ingefära recept kryssar kulturer och kulinariska preferenser för att visa upp den unika smaken av ingefära: