2 Great Irish Whiskey och Ginger Ale (eller öl) Drycker

Kalla det en "Whisky Ginger," en Jameson och Ginger, eller en irländsk Buck, de är i princip samma stora dryck. Det är en där en fin irländsk whisky blandas med gingeröle för att skapa en lång och uppfriskande drink, som Leprechaun eller den klassiska Highball .

Kombinationen av whisky med någon lätt soda är svår att slå. Dessa drycker är lätta att blanda på ett ögonblick, de är budgetvänliga och helt enkelt en perfekt smakkombination. Om du letar efter ett enkelt sätt att casual njuta av din favorit irländska whisky , är något av dessa två recept perfekt!

Ginger ale är vanligast i dessa blandningar men om du vill lägga till en bra ginger spark till mixen, välj en kryddig ginger öl istället.

Jameson och Ginger Recept

Jameson och Ginger är enkla och exakt vad det låter som Jameson Irish Whiskey och Ginger Ale. Det är ett enkelt sätt att visa Jameson i en halvt söt, lång drink som är trevlig, väldigt lätt och relativt billigt (och vi älskar det!).

Kalkpressen är avgörande eftersom det är den slutgiltiga touchen som gifter sig med whiskyen och läsken perfekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll whiskyen i ett highballglas fyllt med is.
  2. Fyll med Ginger Ale.
  3. Kram en lime kil över drycken och släpp den in.
  4. Uppståndelse.

(Recept från Jameson Irish Whiskey)

Bushmills 'irländska bock med ingefära öl

Cocktailentusiaster har varit med på det förflutna för inspiration för en tid nu och en av dessa inspirationer inkluderar buck "cocktailfamiljen".

En buckdryck definieras som bassyst , ingefära ale eller ingefära öl och citrus (vanligtvis i form av en kalkpress ).

Mörk och Stormy och Moskva Mule är både klassiska exempel på buckfamiljen (ordet mule används också för att beskriva dessa drycker).

Bushmills Irish Buck-receptet spelar av den här populära stilen av dryck och är i huvudsak en Whisky och Ginger med ett märke som kallas. I den är den söta och smidiga smaken av den populära irländska whiskyen parad med krydda sedlarna av ingefära och bara en torka syra från kalkpressen.

För att göra denna drink , häll ett skott av Bushmills Irish Whiskey i ett långt glas fyllt med is och topp med ginger öl.

Fler tips för att göra en bra whisky och ingefära

Oavsett vilket recept du väljer, finns några tips som förbättrar din Whiskey Ginger-upplevelse.

Den irländska whiskyen. Varken whisky, oavsett om det är Jameson eller Bushmills, är ett utmärkt val för båda dessa drinkar. Eftersom de har en bra smak och är överkomliga, så du kan må bra om att använda den i en hög highball. De är båda stora irländska whiskyplockar för att hålla regelbundet lager i baren .

Naturligtvis kan du byta de två whiskyerna i recepten ovan. Kom bara ihåg att "ringa ut" ditt varumärkespreferens när du beställer det i baren.

Också vara medveten om att du inte kan få dig irländsk whisky, men barens bourbon eller blandad whisky istället för att fråga om en "Whisky Ginger". Var specifik och fråga åtminstone om en irländsk whisky och ingefära om det är vad du förväntar dig att serveras.

Lime Juice. Frisk limejuice kommer att göra en mycket bättre Whisky Ginger än flaskiga limejuicer, som tenderar att vara för söta och för tårta.

Denna dryck behöver bara saften från ungefär en halv kalk så den andra halvan kan antingen användas som garnering eller att dricka för en vän.

Det finns inte heller något behov av en juicer av något slag. Gör enkelt som föreslagits i Jameson och Ginger och pressa kalken i drycken .

Ginger Ale vs Ginger Beer. Valet mellan ingefära ale och ingefära öl kommer att vara en fråga om personlig smak och du kan hitta dig själv i stämningen för den ena eller den andra vid olika tillfällen.

Båda gör en bra Whisky Ginger, men Ginger Ale föredras ofta eftersom det har en mjukare ingefäraprofil. Om du är i humör för en snälldryck, få en bra ingefära öl som de som finns tillgängliga från Q Drinks eller Feber-Tree .

Hur stark är en whisky ingefära?

Endera av dessa recept skapar en relativt tamad dryck, verkligen ingen annorlunda än att njuta av en John Collins eller Gin & Tonic.

Den irländska buken väger in på ca 14% ABV (28 bevis) och Jameson och Ginger receptet på en mild 10% ABV (20 bevis) om vi skulle hälla 4 gram ginger ale. Gå vidare och njut av andra omgången.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)