Ginger Beef - Ta ut eller restaurang stil

Häftmaträtten av kinesiska uthyrningsrestauranger. Serverar 4

Vad du behöver

Hur man gör det

Frys biffen delvis för att göra det lättare att skära.

Om du gör hemlagad gingerjuice, gnista ingefära och pressa ut saften tills du har 2 matskedar. Klipp den delvis frusna nötköttet längs spannmålen i tunna remsor ungefär längden och bredden av matchstickorna. Tillsätt marinadeingredienserna och marinera biffen i 25 minuter.

Blanda ihop en sojasås , risvin eller sherry, vinäger, socker, vatten och varm chiliolja i en liten skål.

Avsätta.

Medan nötköttet marinerar, förbereda grönsaker och sås. Skär selleri, röd paprika och morot i smala remsor.

För att förbereda smeten, kombinera mjöl och majsstärkelse. Rör i vegetabilisk olja och den heta chilioljan om den används. Lägg till mycket vatten som behövs för att göra en smidig smet. Det ska inte vara för torrt eller för rinnande, men bör lätt släppa av på en träsked.

Värm oljan för fritering till 360 grader Fahrenheit. Doppa de marinerade biffstyckena i smeten. När oljan är varm, lägg till biffen och friterad tills den är guldbrun. Ta bort med en slitssked och dränera på pappershanddukar.

Öka värmen till 400 grader Fahrenheit. Fritera nötköttet en andra gång, för att göra det extra cripsy. Ta bort och dränera. Rengör wok.

Värm 2 matskedar olja i wok. När oljan är varm, tillsätt chili, malet vitlök och ingefära. Rörsteg tills chiliarna börjar blistera. Tillsätt moroten. Rör på en kort stund, tillsätt sedan selleri och sedan den röda paprikan.

Skjut grönsakerna upp till sidorna på wok. Lägg såsen i mitten. Värm till kokning, lägg sedan till det friterade nötköttet i pannan. Blanda alla ingredienserna tillsammans. Ta bort från värmen. Rör i sesamoljan. Servera varmt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 537
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 1 319 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 6 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)