Ginger Sauce Recept

Redigerad av Liv Wan.

Det finns olika typer av ginger såser i kinesiska köket och en av de mest populära och vanliga ginger sås används för doppande skaldjur, särskilt krabba kött. Huvudingredienserna i denna skaldjursegersås är finhackad färsk ingefära och risvinäger.

En annan ingefära sås som är vanligt använd i kinesisk mat är att dippa "xiaolongbao" (小籠 包) eller dumplings med. Den huvudsakliga ingrediensen av denna typ av ingefära sås är julenad färsk ingefära och svart vinäger . Men du kan istället använda röda vinäger eller ris vinäger. Om du gillar sojasås kan du lägga till det här och det är perfekt att göra det.

Kinesiska människor gillar att ha skaldjur med ingefära som kineser tror att de flesta skaldjur, och särskilt krabba, är "Yin" -mat. Även ingefära kan bli av med obehagliga fiskiga smaker och dofter. En annan orsak är att krabbekött är högt i protein och kolesterol och det kan orsaka matsmältningssystemet problem och så ingefära kan bidra till att förhindra denna situation. Så det är anledningen till att kineserna gillar att äta skaldjur med ingefära och ättika.

2 styck färsk ingefära, malet det

1 tesked socker

2 matskedar vin vinäger / rödvin vinegr / svart ättika

Blanda allt ihop och låt det stå i 30 minuter innan du använder.

* Xiaolongbao är en typ av ångad bulle från södra Kinas regioner. Det är vanligtvis associerat med Shanghai och Wuxi områden. Eftersom Xiaolongbao är traditionellt förberedd i små bambu ångbåtar, betyder "Xiaolong" liten bambu ångbåt. Det är därför det fick namnet "Xiaolongbao". Xiaolongbao är också en vanlig frukost i Taiwan.

Ginger såsen i denna artikel gör en fin doppsås med aptitretare som innehåller räkor, som räkor, mandelräka bollar eller potstickers, och de behöver inte en resa till en asiatisk marknad för ingredienser. Du kan också använda ginger sås att borsta på räkorna innan du grillar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera sojasås, rödvinäger och malet ingefära i en liten skål. Avsätta.
  2. Smält brunt socker över hög värme i en liten tung kastrull tills den bara smälts men inte bränns.
  3. Tillsätt sojasausen och röda vin-vinägerblandningen.
  4. Koka upp det till det bruna sockret har smält igen (det kommer att härda tillfälligt efter att sojasåsblandningen läggs till).
  5. Avlägsna från värmen, häll i en serveringsrätt och garnera med de hackade fjäderlöken.
  1. Servera med potstickers, gyoza eller andra kinesiska dumplings.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 51
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,872 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)