Japansk Pickled Ginger (Gari)

Pickled ginger, eller sushi ingefära, kallas gari eller shin- shoga no amazu- zuki på japanska. Det serveras med sushi eller sashimi och ätit mellan olika sushi. Gingerna spiciness och söt ättika smak rengöra gommen mellan att äta olika delar av sushi, så att du kan njuta av olika typer av fisk och rullar. Det är också bra med ägghundar, som är en kinesisk delikatess.

Du kan hitta beredd ingefära ingefära i rosa eller vit på de flesta asiatiska marknaderna men här är ett enkelt recept att göra din egen.

Använd endast ung ingefära

Ung ingefära skördas och säljs i början av sommaren. Den har en mild ingefära smak och en fin köttig konsistens som är öm, till skillnad från mognad ingefära brukar användas för matlagning. Leta efter ingefära med de rosa tipsen i en asiatisk mataffär. Detta rosa pigment gör den sylta gingerna naturligt rosa. Några av den kommersiellt producerade och sålda inlagda ingefära är konstgjorda färgade, men du borde kunna hitta några märken som undviker den artificiella färgen.

Den unga ingefärens hud är mycket tunn och lätt att skala med fingrarna eller en sked. Den är tunnskivad och marinerade sedan i blandning av socker och ris vinäger .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta unga gingerrot och skrapa bort några bruna fläckar med en sked. Skrapa sedan av hela huden med en skrapa, eller skäll ingefära för hand.
  2. Skär ingefärret tunt och salt skivorna.
  3. Låt saltade ingefära skivor i en skål i ca 1 timme.
  4. Torka ingefärskivorna med pappershanddukar och sätt dem i en steriliserad, värmebeständig behållare eller burk.
  5. Blanda risäsken och sockret i en panna och koka tills den starka ättika aromen har avdunstat.
  1. Häll den varma blandningen av ättika och socker över ingefärskivorna. Om du vill hålla den kryddig, ta den ut efter ungefär en minut. I annat fall fungerar det bra i 2 till 3 minuter.
  2. Töm skivorna i en sikta och låt dem svalna genom att placera dem på en pappershandduk i ett enda lager. Inlagd ingefära ändrar sin färg till ljusrosa. (Om du använder gammal ingefära, kanske den inte blir rosa naturligt.)
  3. Med rena händer kläm vätskan ur skivorna och placera dem i en burk. Täck burken och förvara den i kylskåpet. Den inlagda ingefära kommer att ligga kvar i kylskåpet i upp till 1 år.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 75
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 150 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)