Hemlagad Fresh Ginger Ale Recept

Ett långt, uppfriskande glas ginger ale är en fantastisk dryck och det är förvånansvärt lätt att göra hemma. Ginger ale är helt enkelt kolsyrat sötat och smaksatt med ginger-smakad sirap. Det är verkligen det och det är en av de enklaste hemlagade sodavatten du kan blanda upp. Om du är en riktig fan av ginger ale, hittar du också att det här är mer ekonomiskt än köpoptioner.

Sirap i receptet använder en bra mängd färsk ingefära tillsammans med en liten citronskal, vilket ger en bra spark. Utöver det är det lika enkelt som kokande vatten och upplösande socker, så det här är någonting som någon kan dra av.

När du har sirap är allt du behöver göra att lägga till kallklubb soda och din Ginger Ale är klar. Detta recept är ett bra springbräda för så många drycker både alkoholhaltiga och alkoholfria.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera ingefära, citronskal och vatten i en 4-kvarts gryta. Koka upp över hög värme. Minska värmen och låt svalna med låg koka, upptäckt, i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt socker, omrör hela tiden och fortsätt att koka tills det minskas till ca 3 koppar (ca 15 minuter).
  3. Placera en fin trådfilm över en stor skål. Häll i ingefäresirapen för att separera fastämnena från vätskor. Kassera citronskalet. De ansträngda, kokta ingefärstyckena kan reserveras för andra användningsområden som vaniljglass eller yoghurt om så önskas.
  1. Låt ingefärens enkla sirap svalna innan den hälls i en glasbehållare. Täta det tätt och kyla minst 1 timme tills det är kallt.
  2. När du är redo att servera, mixa 1/4 kopp ginger enkel sirap med 1 kopp kallklubb soda och häll över isen för varje 16-ounce servering. Ytterligare ginger sirap eller socker kan tillsättas för att sötna det för att passa din smak.

Förvara ingefärens enkla sirap i kylskåpet. Det ska vara bra i upp till en vecka.

Tips och variationer

Du kan lägga till en dimension i din ingefära sirap genom att lägga in en extra ingrediens eller två. För vintern, skär det vita sockret i hälften och smink det med brunt socker för att skapa en rikare sirap med en varmare känsla.

Du kan också lägga till andra örter och kryddor för att ge din sirap en ny profil. Prova antingen några färska mintblad eller en enda kanelsticka. Lägg bara dessa tillsammans med ingefära och citron medan du kokar vattnet.

Tänk på att du kan använda otillräckligt kolsyrat vatten för att ersätta klubbens läsk. Seltzer och mousserande mineralvatten är i stort sett desamma som klubbdrycker, även om det senare har några tillsatser. Du bör dock undvika faktiska "läsk" eftersom de redan har sötningsmedel. De besegrar hela syftet med att göra din egen ginger ale.

Mer Ginger Simple Sirap Recept

Medan du har ingefära sirap, använd den för att söta andra drycker. Det är bra med varmt eller iste och kan verkligen lägga till en fin krydda till en kopp varm kakao. Om du behöver fler idéer för att komma igång, kan du prova ett av dessa recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 86
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 82 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)