Sicilian Style Tuna Salad med Capers och Oliver Recept

Några av de finaste konserverade tonfisken i världen kommer från södra Italien - Tonfisk så bra det skulle vara synd att blanda det med Mayo som du skulle med vanlig konserverad tonfisk. Det här sicilianska stilfisksalladreceptet bygger på högkvalitativt konserverad albacore tonfisk , citron, kapers och gröna oliver. Pistaschmuttrarna lägger till en oväntad crunch. Vill du göra det ännu bättre? Pocha färsk albacore tonfisk i olivolja själv för att göra tunfisk konfit. Denna sicilianska version av tonfisksallad påminner något om den franska saladsnaçoisen, som är en annan medelhavsrätt bestående av färskt kokt tonfisk, hårdkokta ägg, potatis, gröna bönor klädda i ansjovisvinaigrette .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fling tonfisken i stora bitar - större än vanlig konserverad tonfisk, men liten nog att äta i en bit. Smaka en bit. Behöver det salt? Om så är fallet, lägg till lite, men kom ihåg att oliverna och kapren kommer att vara salta.
  2. Blanda i en stor skål gröna oliver, gröna lök, kapris, hackad fänkål, oregano, persilja, olivolja och pistaschmuttrar. Kontrollera igen för salt och tillsätt, om nödvändigt, tillsammans med peppar.
  3. Sallan kommer att lagra det här sättet för en dag eller så i kylskåpet utan att förlora kvalitet. När du vill servera den, kläm citronsaft över varje persons del och låt den värmas upp vid rumstemperatur i 15-20 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 333
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 668 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 4 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)