Kinesiska recept - Kantonesisk matlagning

Kantonesiska köket (廣東 菜) är ett av de mest populära regionala köken i kinesisk matlagning. På grund av det stora antalet emigranter från Guangdong som gick till USA och andra länder, när de flesta tycker om kinesiska språket eller mat, tänker de ofta på kantonesiska språk och kök. Till exempel i Storbritannien serverar 99% av de kinesiska restaurangerna kantonesiska köket och man kan sällan hitta något annat regionalt kinesiskt kök utanför London.

De mest populära matlagningsmetoderna i kantonesiska köket är ångkok , stekning och stekning . Rätter inkluderar olika typer av läckra dim sum, rosta duck, kyckling, fläsk mage och Char Siu fläsk, söta och sura rätter och många fler. Dessa rätter är alla stabila rätter i kantonesiska köket. Jag tycker personligen att kantonesiska köket är sötare och mildare än mat från andra delar av Kina och de flesta västerländska människor tycker det lättare att acceptera smakerna av kantonesiska köket.

Nedan finns några av de mer populära kantonesiska rätterna och recepten runt.

Redigerad av Liv Wan

Barbequed Pork-Char Siu Fläsk

Denna läckra fläskskål kan användas i stekpannor, serveras med nudlar, eller används som fyllning för fläskbullar. Matfärg ger det den röda färgen som är vanlig för barbequed fläsk som köps i Chinatown.

Nötkött och paprika i svart bönsås

Nötkött och paprika är kokta med en salig svartbönsås i denna kantonesiska hemlagad maträtt.

Nötkött Med Broccoli Stir-Fry Recept

Stir-frites är en av de vanligaste och mest populära typerna av rätter i kinesisk mat och biff med broccoli är en av de mest populära rostfri recepten. Inte bara kan du hitta denna maträtt på kinesiska restauranger i väst men kineserna älskar också denna maträtt.

Nötkött med tomater

En utsökt och enkel klassisk hushålls-kantonesisk maträtt. Detta recept kan tjäna 3-4 personer.

Spareribs med svart bönsås

Förberedd svartbönsås tar arbetet ut ur sköljning och mashing av fermenterade svarta bönor i detta snabba och enkla spareribs recept. Serverar 4 till 6 personer.

Char Siu Bao - kinesiska ångad fläskbullar

Char siu bao är en populär maträtt i kantonesiska köket. Den lite söta bulleen med läcker Char Siu-fläskfyllning gör det väldigt populärt. Detta recept kan göra 24 ångkokta bulle.

Kantonesiska Spring Rolls

Dessa fina vårrullar är fyllda med strimlad fläsk, räkor, shiitake-svamp och vitlöksgräslök.

Kantonesisk Steamed Chicken

Kinesisk torkad shiitake- svamp lägger till en jordisk smak för att det här är lätt att göra ångad kycklingrätt.

Kyckling i Östersås

Detta enkla och läckra kycklingrör-stek receptet är en perfekt maträtt för en upptagen kvälls middag.

Kycklingvingar med ostsås

Läckra kycklingvingar marinade med oststersås och andra ingredienser. En bra aptitretare att behandla dina vänner och familj med.

Cream Corn Soup

Gjord med kycklingbuljong, detta är en "tunn" soppa, du kan tjockna det genom att lägga till två lätt slagna ägg eller två äggvitor innan du serverar.

Curried Chicken

En läcker kantonesisk stil curried kyckling recept.

Kinesisk Grill Spareribs-Honung Vitlök Spareribs

Honung och vitlök gör en intressant smakkombination. Detta recept på honung vitlök spareribs tjänar 6-8 personer.

Kantonesiska Hummer

Ett annat och gott sätt att förbereda hummer i kantonesisk stil.

Ananaskyckling med söt och sur sås

Stekt kycklinglår kombineras med ananas och paprika i en sötsurssås med ananasjuice, brunt socker och ättika. Detta recept på söt och sur ananas kyckling serverar 3 till 4 personer.

Pork Chop Sue

Du kan använda nötkött i stället för fläsk i detta recept.

Rör fräsk med ostsås

Östersås ökar den naturliga smaken av nötkött i detta snabba och enkla köttfärsberedning. Serverar 4 personer.

Stek-stek Broccoli i Hong Kong Style

En hårdgrön grönsak laddad med näringsmässiga fördelar, absorberar broccoli lätt de asiatiska smakerna i denna lätta rörelse med fräsch vitlök och oststersås.

Nyckeln till receptet är att se till att broccoli torkas ordentligt före stekning och rör om snabbt så att vitlöket inte brinner.

Söt och surt fläsk med ananas

Nästan alla som gillar "kinesisk" mat älskar söt och sur och den här artikeln kommer att presentera dig för två olika versioner av "Söt och surt Pork with Pineapple".

Rullekaka

Kinesisk Ripatkaka är en av de mest populära rätterna i dim sum och är ett måste kinesiskt nyårsrätt.

Räkor och kammusslor Shumai

Denna artikel innehåller ett steg för steg galleri för att vägleda dig genom hur man gör vacker och utsökt räkor och kammussling shumai.