Kantonesiska vårrullar med fläsk och räkor

Dessa fina vårrullar är fyllda med strimlad fläsk, räkor, svamp och vitlöksgräslök.

Vad du behöver

Hur man gör det

Spring Rolls Directions:

1. Lämpa svampen genom att blötlägga i varmt vatten i 20 till 30 minuter. Kram ut allt överskott av vatten. Skär av stammarna och skiv fina.

2. Skär fläsken i matchstickor. Tillsätt sojasås, sesamolja och majsstärkelse. Marinera i 15 minuter.

3. Skölj räkorna under varmt rinnande vatten. Torka med pappershanddukar. Finhacka. Kasta med risvin och majsstärkelse. Marinera i 15 minuter.


4. Skölj mungbönspirorna och dränera noggrant. Tvätta den röda paprika och tärningar. Tvätta och tärna vitlökspinnarna. Tvätta och stryk morötterna och kålen.

5. Blanda såsingredienserna i en liten skål. Avsätta. Värm wok över medelhög till hög värme. När oljan är varm, tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt vitlöket och rör om tills det är aromatiskt. Lägg till fläsk. Rörsteg tills den blir vit och är ca 80 procent kokt igenom. Ta bort från wok och dränera på pappershanddukar.

6. Lägg till 2 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt ingefära. Rörsteg tills aromatisk. Tillsätt räkorna. Rörsteg tills de blir rosa. Ta bort från wok och dränera.

7. Lägg till 2 matskedar olja. När oljan är varm, lägg till grönsakerna, en i taget, börja med svampen, sedan den röda paprika, kål, vitlökspinnar, strimlad morot och mungbönspirer.

8. Lägg såsen på wok. Lägg till fläsk och räkor tillbaka i pannan. Värm igenom. Avlägsna och kyla.

9. Rengör wok. Förvärm oljan för fritering till 360 grader Fahrenheit när du bereder vårrullarna.

10. Lägg in en fjäderrulleförpackning framför dig så att den bildar en diamantform. Använd ditt pekfinger för att blöta alla kanterna med vatten eller en majsstärkelse / vattenpasta. Placera ungefär 2 matskedar fyllning nära botten. Rulla över en gång, tucka i sidorna och fortsätt rulla. Försegla toppen.

11. Stek fröskivorna i 3 till 4 satser, laga till de är gyllenbruna och krispiga (ca 3 minuter).

Ta bort med en slitssked och dränera på pappershanddukar.

12. Servera vårrullarna med plommonsås och varm senap för doppning.

Fler vårrullar
Vårrullar med grillat fläsk
Mini Spring Rolls With Pork - tillverkad med slipat fläsk, med hjälp av mini spring roll wrappers
Vietnamese Spring Rolls - Cha Gio - serveras med sötsurssås för doppning.