Kantonesisk gräddesoppa

Traditionellt är denna uppvärmda kantonesiska soppa beredd på samma sätt som "Chicken Velvet" genom att hugga köttet eller fisket i små bitar och blanda det med äggvitor, flytande och majsstärkelse. Receptet på gräddesliktsoppa är mycket enklare - majsstärkelsen och vattenblandningen används som ett förtjockningsmedel, och äggvitorna strömmer in i den heta buljongen innan den serveras, precis som i äggdroppssoppa . Vitpeppar, gröna lök och asiatisk sesamolja ger extra smak till buljongen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka buljongen eller lagret i en kastrull över medelvärme. Rör om den grädda majsen och sätt tillbaka till koka (ca 3 minuter).
  2. Rör i saltet, sockret, vitpeppar , risvin eller sherry och kokt krabbekött. Koka i ca 2 minuter för att återkoka igen.
  3. Ge majsstärkelsen och vattenblandningen en snabb omröming och häll sedan i kokande soppa, omrör för att tjockna. När soppen har förtjockat, ta bort kastrullen från värmen.
  1. Häll äggvitorna i soppan i en jämn ström och rör snabbt i riktning medurs tills de bildar smala ritar.
  2. Tillsätt sesamolja och gröna lök för garnering om du använder.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 810 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)