Stir-Fried Beef With Oyster Sauce Recipe

Med det här lättlästa receptet kan du göra stekt biff med oststersås. Östersås kompletterar nötkött väl genom att förbättra köttets naturliga smak. Dessutom är denna maträtt en häftklammer i kinesiska restauranger. Genom att lära sig att göra det själv kan du dock kontrollera exakt vad som går i måltiden och undvika skadliga ingredienser som MSG. Och om du har medicinska tillstånd som högt blodtryck eller diabetes, kan du eliminera salt och socker eller, åtminstone, minska mängden av dessa ingredienser som används i måltiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja skära nötköttet över kornet i tunna skivor, 2 till 3 tum långa och 1/4 tum tjocka. Lägg sedan till marinadeingredienserna i den angivna ordningen. Marinera biffen i 15 minuter. Blanda i en liten skål med vatten eller kycklingsbuljong, socker och ostarsås tillsammans och sätt åt sidan. Vatten är det hälsosammare alternativet om du försöker minska ditt saltintag.
  2. Värm därefter 2 matskedar olja över medelhög till hög värme i en förvärmd wok . Tillsätt ingefära och steka snabbt tills det är aromatiskt. Var försiktig så att du inte bränner ingefära. Lägg sedan till nötköttet. Brun i en minut, rör-stek tills den byter färg och nästan kokas genom. Du kan laga nötköttet i två satser om det är lättare. Därefter avlägsna biffskivorna från wok och dränera. Rengör sedan woken.
  1. Värm 2 matskedar olja i wok. Tillsätt den skivade moroten och rör steket i korthet. Lägg sedan till svamparna. Skjut grönsakerna på sidan och lägg såsen i mitten. Låt blandningen koka, och lägg sedan nötköttet tillbaka i pannan. Blanda allt ihop. När du är klar smakar du ett prov och justerar krydda, om så önskas.
  2. Servera biffens stekpanna varm med ångad ris . Byt vitt ris med brunt ris för en hälsosammare måltid.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1003
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 709 mg
kolhydrater 164 g
Kostfiber 6 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)