Spareribs med svart bönsås recept

Kinesiska spareribs med svartbönsås är en god och enkel maträtt att göra hemma. Det fungerar bra som huvud- eller sidovägg. Detta är ett bra recept på kockar som gillar den enkla matlagningsmetoden. Hela medelvärdet kan slutföras med användning av en wok eller stekpanna.

Traditionellt är denna maträtt gjord med fermenterade hela svarta bönor, medan de finns i någon kinesisk mataffär, gör en lättberedd svartbönsås så mycket lättare att laga maträtten. Den beredda svarta bönsåsen tar arbetet ur sköljning och mashing av jästa bönor utan att offra smaken. Såsen är en viktig tidsbesparare för någon upptagen kock som vill ha en snabb måltid men vill inte missa stora smaker.

Medan extra revbenar förmodligen inte är en av de första matvarorna som folk tänker på när det gäller hälsosam kost har receptet en mycket speciell hjärt-hälsosam komponent. Svarta bönor är ett bra sätt att lägga till viktiga vitaminer till din kost. Dessa bönor är rika på vitamin B6 vilket hjälper till att öka immunsystemet och ditt humör. B6 är också viktigt när det gäller att ha ett hälsosamt nervsystem. Dessa bönor är också höga i fiber och kalium. Livsmedel som är höga i fiber hjälper till att bekämpa högt kolesterol och hjärtsjukdomar.

Serverar 4 till 6.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim revbenen och skär i 1-tums bitar.
  2. Mince ingefära. I en liten skål, kombinera såsingredienserna och lägg åt sidan.
  3. Värm wok till medelhög värme och tillsätt olja. När oljan är klar, tillsätt ingefära och steka tills aromatisk (ca 15 sekunder).
  4. Tillsätt spareribsna, rör om tills de är lättbruna. Lägg till såsen.
  5. Minska värmen till medium, täck och simma i ca 10 minuter.
  6. Detta steg är valfritt. Om du vill förtorka detta recept, blanda majsstärkelsen och vattnet tillsammans medan övriga ingredienser lagar mat. När ingredienserna är färdiga att simma, ge majsstärkelse / vattenblandningen en snabb omröming och tillsätt, omrör för att tjockna.

Servera med vitt ris.

Spareribs med svart bönsås - gjord med jäsad bönor .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 375
Totalt fett 20 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 131 mg
Natrium 527 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)