Enkel traditionell risotto

Risotto är en klassisk italiensk maträtt som använder kortkornigt ris. Denna typ av ris , som är ganska rund och ser väldigt annorlunda ut än långkornigt ris, släpper mycket stärkelse under matlagning så den färdiga skålen är mycket krämig och rik. Detta recept på Easy Traditional Risotto är klassiskt. För att göra det bästa kan det vara, följ några enkla steg.

Först, se till att buljong eller lager du använder värms upp. Att tillsätta kallvätska till risotto när den lagar mat kommer att sakta ner matlagningsprocessen och kan till och med "chocka" riset så att det inte absorberar så mycket vätska. Håll det på låg värme och tillsätt det en skål åt gången, omrör när buljongen tillsätts.

Omrörande åtgärd är nödvändig för att hjälpa risutsläppsstärkelsen så att vätskan förtjockas och risotot är mycket krämigt. Det klassiska receptet kräver att du lägger smör i slutet av tillagningstiden för att ge lite rikedom, men du kan hoppa över det här steget om du försöker skära ner på dietfett.

Nystegad parmesanost är dock ett måste. Tänk inte ens på att använda förbehandlad ost, särskilt osten i den gröna burken. Du måste använda den riktiga grejen för den bästa smaken och konsistensen i risotto.

Njut av denna maträtt med en ny och skarp grön sallad klädd med en enkel vinaigrette. Några rostade vitlöksbröd på sidan är en fin touch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kycklingbuljong i en kraftig kastrull och sätt i en mild simma över låg värme.
  2. Värm olivolja i en tung kastrull och koka lök och vitlök, rör om ofta tills lök blir genomskinligt, ca 4-5 minuter; låt inte grönsakerna brinna.
  3. Rör i riset och koka över medelvärme, omrör hela tiden, 3 till 4 minuter längre tills vissa korn börjar se genomskinliga.
  4. Lägg till vin eller 1/2 kopp kycklingbuljong; koka och rör om tills vätska absorberas. Därefter tillsätt ca 1/2 kopp simmering kycklingbuljong till risblandningen, omrör hela tiden tills vätskan absorberas.
  1. Lägg till mer buljong, ca 1 kopp, åt gången och rör om.
  2. Hela matlagningsprocessen ska ta ca 20-25 minuter. Riset ska vara ömt, men fast eller al dente, i mitten; testa det genom att bita in i vissa korn. När riset är färdigt, ta av pannan från värmen och rör om ost och smör och salt och peppar efter smak. Rör tills smält, servera sedan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 417
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 846 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)