Snabb och enkel kinesisk kyckling med ostsås

Kinesiska restauranger visar vanligtvis en hög volym av rätter på märkbart kort tid. Hemligheten är stekpannor, en snabb matlagningsmetod som slår bitar av kött och grönsaker i varm olja i en wok eller stekpanna. Du kan använda samma teknik hemma för att kopiera kinesisk takeout eller få en jobbnatten middag på bordet bråttom.

Förberedd oystersås, som är tillgänglig i de flesta livsmedelsbutiker, tillför ostronens essens till denna maträtt. Men den färdiga smaken av en maträtt serveras med oststersås - en sammansättning av ingredienser inklusive den beredda oststersåsen - blir mer salig än fiskig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera de första tre marinade ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kyckling och kasta till kappa; Stänk majsstärkelsen jämnt över köttet och kasta igen. Marinera kycklingen i kylskåp i 10 till 15 minuter.
  2. Medan kycklingen marinerar, löser majsstärkelsen i vattnet och blandar sedan med alla andra såsingredienser i en ren skål.
  3. Värm en wok eller djupt tungspis på högt och lägg till 1 msk canolaolja. När oljan skimmar, lägg till vitlök, ingefära och grön lök, och rör stek i ca 1 minut eller tills doftande och börjar bara brinna. Ta bort aromaterna med en slitssked. Tillsätt kyckling och rör-stek, rör om ofta, tills kycklingen byter färg, ca 3 till 4 minuter. Ta bort kycklingen från wok och kassera oanvänd marinade.
  1. Tillsätt återstående olja, återlämna vitlök, ingefära och grönlök till wok och rör-stek svampen och bambuskotten eller babymjöl i 1 minut. Återvänd kycklingen till wok. Gör en brunn i mitten och tillsätt såsen, vilket ger en snabb omröming innan du kombinerar den med kyckling och grönsaker. Rörsteg i ytterligare 1 till 2 minuter, eller tills såsen tjocknar och täcker alla ingredienserna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 309
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 63 mg
Natrium 867 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)