Aprikos sur: En härligt enkel Brandy Cocktail Recept

Sourdryckerna kommer i många smaker och, som du kan förvänta dig, innehåller aprikos sura smak av aprikoser. Det är aprikosbrandy, för att vara exakt , och det är en fantastisk, enkel cocktail som alla kan njuta av

Som det är fallet med många "sura" drycker, för att göra den här, tar vi den populära Whisky Sour- formuläret och ersätter helt enkelt aprikosbrandy för whiskyen. Det är en snabbväxlare och en av de stora aspekterna av den sura familjen cocktails. När du väl vet hur man gör en, är det väldigt enkelt att räkna ut de andra.

Det finns några sätt att du kan närma sig aprikos sura och vi utforskar de alternativen under receptet. Oavsett hur du blandar det, en sak är säkert: det här är en bra och klassisk cocktail .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett highball glas fyllt med färskis .
  4. Garnera med en maraschino körsbär.

Dina aprikos sura alternativ

Med bara två ingredienser är aprikos sur en härlig enkel cocktail, men du har alternativ när du gör det.

Aprikos Brandy. Aprikosbrandy är självklarande, även om jag uppmuntrar dig att söka en "riktig" aprikosbrandy.

Det är en som inte innehåller sockerarter och sötningsmedel, vilket tekniskt gör det mer av en likör än ett äkta brandy.

Under de senaste årtiondena har det blivit vanligt att spritvarumärken erbjuder sötad frukt "brandies" och ganska ofta är de gjorda med konstgjorda sötningsmedel. Många drinkare har undvikit dessa i åratal eftersom de är ärligt bara inte så bra.

Det finns dock goda nyheter! När den nya cocktailrenässansen fortsätter, återvänder allt fler destillerier till de gamla sätten att göra fruktbrandy - destillation från faktiska aprikoser (eller andra frukter). Det blir lättare att hitta bra alternativ, du behöver bara leta efter dem. Du kan hitta en aprikosbrandy från hantverksdistillerier eller etiketter som Blume Marillen Apricot Eau-De-Vie (österrikare från Haus Alpenz).

Detta är perfekt för klassiska cocktailälskare eftersom många bra recept som Baltimore Bang är beroende av det.

Om du verkligen inte kan hitta äkta aprikosbrandy, gör vad många av oss har gjort i åratal och vänd dig till high-end aprikoslikor. Tre av de bästa är Marie Brizard Apry, Giffard Abricot du Roussillon och Rothman & Winter Orchard Apricot.

Sour Mix. Sura drycker är beroende av en kombination av söt och surt. I receptet ovan används en "sur blandning" och det är helt enkelt en citrusfruktad enkel sirap. Det är mycket lätt att göra en sur blandning hemma och det rekommenderas faktiskt eftersom de du kan köpa i affären är ofta för sura eller för söta.

Om du föredrar, kan du också hälla lika delar enkelsirap och färsk citronsaft.

Detta är ett bra alternativ eftersom det låter dig justera någon ingrediens för att passa din smak eller den speciella aprikosandan du använder. Till exempel, med en sötare aprikoslikör eller brandy, skulle jag backa av sirapen lite och klara av det med mer citron.

Det andra alternativet är att hoppa över sötmen helt och använd citron ensam som vi ser i Scotch Sour .

Hur stark är aprikos sur?

Den aprikossmaksade vätskan du väljer (eller kan hitta) kommer att avgöra hur stark aprikos sur är. Med alla alternativ är det lite av ett okänt eftersom vissa söta frukter "brandies" och likörer är 50 till 60-bevisa (eller lägre) medan äkta aprikosbrandies tenderar att vara 80-bevisa.

Låt oss ta den höga sidan och anta att vi kom över en stor flaska äkta 80-säkra abrikosbrandy. I detta fall är aprikos sur en relativt mild 15% ABV (30 bevis) . Detta ligger rätt i linje med andra sura drycker och varför de är helt avslappnade cocktails för happy hour, middagspartier och liknande.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 113
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)