Pasta Frola de Dulce de Membrillo Quince Tart Recept

Pasta frola är en underbar efterrätt gjord med en cookie-liknande shortbread skorpa och dulce de membrillo (kväve pasta) fyllning. Pasta frola är ett annat exempel på italiensk matpåverkan på argentinska och uruguayanska köket - namnet kommer från det italienska ordet för shortbreadskorpan, pastafrolla, som används för att tillverka italiensk crosté ( syltlök ). Fyllningen har utvecklats för att matcha sydamerikanska smaker: vanligtvis kvävepasta eller dulce de leche .

Det finns ett ordstäv i Argentina: Livet är inte en pasta frola. ( La vida no es una pasta frola ). Läs mer om den filosofin och pastaen Frola själv på bloggen från Argentina med kärlek.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, salt, bakpulver och socker) tillsammans i en medium skål.
 2. Skär smöret i bitar och blanda smör i torra ingredienser med en bakverkskniv eller 2 knivar tills de är väl blandade.
 3. Rör ägg, äggulor och mjölk tillsammans och tillsätt till mjölblandning, blanda försiktigt med en gaffel tills degen kommer ihop. Knäda ett par gånger för att bara knappt blanda degen, vilket inte borde vara för smuligt eller för vått. Om så behövs, lägg till en extra matsked eller så mjöl eller mjölk.
 1. Vik degen i plastfolie och kyla i minst 30 minuter.
 2. Lägg till dulce de membrillo (och ananas konserver och hallon sylt, om du använder) till en liten kruka med 1-2 matskedar vatten.
 3. Värm över låg värme, rör om ofta tills blandningen har smält tillräckligt för att vara jämn och ha en spridbar konsistens. (tillsätt lite mer vatten om det behövs). Avlägsnas från värme och låt svalna något.
 4. Förvärm ugnen till 350 F. Smör en 9 = oskärpa med en avtagbar botten.
 5. Rulla ut ca 3/4 av degen på en mjölad yta i en cirkel som är tillräckligt stor för att leda botten och sidorna av tårtan. Placera degen i pannan. Sprid fyllningen jämnt över degen.
 6. Rul de resterande degen i en cirkel, och skära smala remsor av degen, använd dem för att göra ett gallermönster över toppen av tårtan.
 7. Borsta tårtan lätt med äggtvätt (1 ägg tunt med 1 matsked vatten) och baka till guldbrun (ca 30 minuter).
 8. Stänk med pulveriserat socker om så önskas, eller borstar med aprikosglasyr . Serveras varmt eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 674
Totalt fett 52 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 853 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)