Hur man sätter på cocktailar

Få drycker från shaker till glas

Straining används nästan varje gång en cocktail blandas i en cocktailskakare , oavsett om den har skakits eller rörts . Det är en mycket enkel teknik, men det finns några tips och olika metoder som hjälper dig att få de renaste drinkarna. Vilket du använder beror på vilken typ av sil och skakan du blandar med, liksom dryckens ingredienser.

Varför gör vi stam?

En grundläggande bartending teknik , det finns några olika anledningar till att vi spänner på cocktails.

Det mest uppenbara är att vi inte vill ha is i den färdiga drycken. Martinis och liknande cocktails som blandas med is men serveras "up" faller i denna kategori.

För drycker som serveras över is, är det vanligtvis att föredra att spänna ut den gamla isen och hälla drycken över färskis. Detta gäller särskilt när en dryck skakas .

Shaking bryter ner isen avsevärt, ibland reducerar kubarna till halva storleken. Medan denna utspädning faktiskt är önskvärd för själva drycken, är det för mycket vatten inte. De färska kuberna i serveringsglaset kommer att vara mycket längre än shakerisen, vilket hjälper till att undvika vattna drycker.

Den sista anledningen till att vi gillar att dra på cocktails är att ta bort klumpiga ingredienser. Detta kan vara bitar av frukt, riven örter eller hela kryddor som inte är önskvärda i den slutliga drycken. De har gjort sitt jobb för att smaka drycken och behöver inte längre användas.

Även om cocktails som mojito och gammaldags serveras i allmänhet med dessa fasta ingredienser, är det inte det bästa alternativet för varje drink.

En del drinkare föredrar också den ansträngda versionen eftersom det förhindrar att det oavsiktliga mintlövet sitter fast i sina tänder.

Straining med en Cocktail Shaker

Den tredelade cocktailskakan är det enklaste att dra på sig drycker från. Silen är inbyggd i ett av locken, så det finns inget behov av ett separat verktyg.

När du använder med denna sil, vill du få en fast grepp om blandningsbladen. Placera din pekfinger och långfinger ovanpå filterlocket för att fästa det (sillocket kan och kommer att släcka om du inte gör det). Tippa långsamt din cocktailskakare upp och ner över det serverade glaset och låt drinken hälla ut. På grund av det mindre hålet, ge det lite skaka för att flytta isen och se till att du får all vätska.

Straining med en Boston Shaker

Boston shakeren kräver ett separat verktyg för belastning eftersom det inte finns någon inbyggd sil. Huvuddelen av tiden kommer du att vilja använda en Hawthorne-filter, men du kan också hitta en julep-filter som är användbar ibland. Det är inte en dålig idé att ha båda i baren, men Hawthorne är ett bättre val om du bara väljer en.

Hawthorne Strainer: Denna sil är mycket vanlig att se i barer. Den har en platt topp med antingen två eller fyra "tummar" som sticker ut och en halvcirkel av fjädrar under. Den är utformad för att passa snuggly inuti en shaker-tenn för att hålla tillbaka isen och nästan alla fasta ingredienser, vilket skapar en ren, skarp cocktail i glaset.

För att använda Hawthorne-filtret, placera det inuti blandningsbladen med spolen vänd nedåt. Håll silen på plats med din pekfinger medan du griper tennet fast nära toppen.

Tappa tennet långsamt över glaset. När glaset är fyllt, returnerar tennet snabbt till upprätt läge för att undvika spill i baren.

Julep Strainer: Använd denna sil när du spänner från blandningsglaset i din Boston shaker eftersom det tenderar att vara bättre passform. Detta är användbart när du rör om drycker eftersom det ofta rekommenderas att hälla ingredienser i glaskroppen i din skakapparat så att du kan se vad och hur mycket du häller.

För att använda julep-silen, placera den inuti blandningsglaset med skålen på skeden utåt (det verkar kontraintuitivt, men det ska vara upp och ner). Håll silen på fogen mellan handtaget och skålen med hjälp av pekfingret och ta tag i glaset nära fälgen. Tippa långsamt blandningsglaset över serveringsglaset. När glaset är fyllt, returnerar tennet snabbt upprätt.

Breaking the Shaker: Det här är en metod för att anstränga att vissa professionella bartenders gillar att använda och det kräver ingen separat sil. I huvudsak kommer du att knäcka Boston shakerens tätning och försiktigt hälla drycken i det betjänade glaset genom det lilla gapet du skapar mellan de två delarna av skakan.

Tricket här är att styra hällen utan att låta någon is falla genom klyftan eller tvinga de två styckena ihop och dumpa hela drycken. Det kräver övning och det rekommenderas att göra det med vatten. Även denna metod kommer inte att påfresta några örter eller små fasta ämnen eftersom de kommer att glida genom sprickan.

Några Boston shakers, som Quick Strain Tins, har sughål som är inbyggda i väggarna och gör snabba arbeten att spänna.

Double eller Fine Straining

Ibland kommer du att stöta på cocktailrecept som föreslår dubbla ansträngningar, till exempel vattenmelonsgurka-kylaren och franskt kvartals-smash . Denna teknik används ofta när cocktailen blandas med hjälp av rivna örter och andra små, fasta ingredienser som inte är önskade i slutdrycken. När du har dubbla spänningar kommer du att springa drycken genom två spännare: en av de som nämns ovan och en fin nätfiltrare.

För att dubbla spänningen, sätt in din vanliga sil i eller på cocktailskakan och håll en fin nätfiltrare genom handtaget över ditt glas. Häll genom båda strängarna i glaset, allt som gör det genom den första silen kommer (helst) att fångas i nätet.

Om din nätfilter är större än glasets diameter, var noga med att häll sakta så att vätskor inte stänker över fälgen.