Klassisk Scotch Sour Cocktail Recept

Detta Scotch sura receptet är en snurr på den populära whisky sura . Medan du kanske inte är så bekant med detta recept, är det säkert en att veta och många Scotch drinkers har en bra smak för det.

Den intressanta delen av de flesta Scotch sura recepten är att de hoppar över sötningsmedlet, vilket är viktigt i whiskyversionen. Du kan alltid lägga till en sötnos eller ett stänk av läsk och det är troligt att den perfekta blandningen kommer att förändras från en whisky till en annan.

Också se till att inte gå överbord på citronen, du vill bara accentuera whiskyen. Vi pratar om Scotch trots allt och det är lite snyggare än andra whiskystilar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll Scotch och citronsaft i en cocktailhackare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett gammaldags glas fyllt med färskis .

Variationer på Scotch Sour

Det finns några sätt att göra en Scotch sura och vilken du väljer kommer verkligen att bero på den särskilda Scotch du häller. Om du tycker att drycken bara är lite för sur med en whisky, experimentera med dessa.

5 flaskor Scotch att prova i Scotch Sour

Spara din riktigt bra Scotch för att smutta rakt och välj ett budgetvänligt alternativ för dina Scotch sour-experiment. Här är fem flaskor du kan njuta av.

Hur stark är Scotch Sour?

Den Scotch sura är en mycket kort dryck och receptet utan socker eller läsk gör bara mindre än en 3-uns drink. Tänk på det som ett enkelt sätt att klä upp ett finger av Scotch snarare än en full cocktail.

Detta innebär också att alkoholhalten i Scotch sur är ungefär hälften av tappningsstyrkan hos din Scotch. Med en 80-viss whisky kan vi uppskatta att den väger in på ca 22% ABV (44 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 112
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)