Guide till kasta en bra Bollywood Bash

Planerar en fest och vill att den ska stå ut (av alla rätta skäl) i tankarna hos alla som deltar? Kolla inte vidare! En Bollywood temafest är vägen att gå. En Bollywood-fest garanterar allvarliga roliga på ett ovanligt sätt - dina gäster kommer att prata om det i månader som kommer!

Vad är Bollywood?

För uninitiated är Bollywood Indias motsvarighet till Hollywood. Den enda skillnaden är att det churns ut mycket mer filmer än Hollywood varje år och de är alla på hindi.

"B" i Bollywood är för Bombay (vilket är vad Mumbai brukade kallas), Bollywoods hem.

I Indien, precis som sin västerländska motsvarighet, sätter Bollywood trender och dess skådespelare är mycket idoliserade. Faktum är att cirka 4 miljarder filmbiljetter säljs i Indien varje år för Bollywood-filmer ensam. Dessa filmer sträcker sig från det riktigt bra till det ibland rättvisa, men de är alltid bra för skratt! Precis som Indien menas att landet är ormbunkar, där elefanter går på gatorna (och den här delen kan ibland vara sant, för allt kan hända i Indien!), Uppfattas Bollywood som en färgstark, musikalisk extravaganzas och melodrama. Även detta är bara delvis sant, eftersom Bollywood också är hemma för några väldigt välgjorda, tankeväckande och sanna till liv (väl, åtminstone indiska liv) bio.

Så tillbaka till vår festplanering. Så här kan du replikera 100 procent oförstörd Bollywood magi i ditt hem.

Som med allt är det allt i planeringen! Planera framåt och du kommer att spara dig massor av tid och stress.

Inbjudningarna

För att få festen riktigt kul, be vänner att klä sig som sina favoritbollywood stjärnor. Om de inte har en favorit, fråga dem att klä sig i indisk kostym ändå. För inbjudningarna gör du Rangoli (uttalade som Rung-O-Lee) kort.

Rangoli är den indiska konsten att måla med färgade pulver, pastor och till och med blomblad och lämnar för att skapa vackra bilder för att dekorera hemmet. De görs vanligtvis på golvet strax utanför ingången till ett hem, som ett tecken på välkommen. Du kan replikera värdet och välkomnande meddelandet om Rangoli på ett kort. För att skapa dina kort behöver du:

Gör korten: Rita på ett indiskt mönster. När du är klar bestämmer du vilka färger du vill ha varje del av konstruktionen. Använd nu en tunn pensel för att skissera och fylla i alla delar av din design som kommer att vara av samma färg, med PVA-lim. Det torkar klart, så oroa dig inte om att det visas på ditt färdiga kort. Nu damm med färgad sand. Detta är tillgängligt på de flesta hantverksbutiker och är mycket populärt bland barnen. Du kommer att se varför när du kom igång med att arbeta med det. Tryck försiktigt av överskottet av sand och låt det torka.

Upprepa detta, lägg till fler färger till olika delar av din design när du går. Vänta på det lim du applicerade för varje färg att torka helt innan du applicerar lim för nästa färg. Slutresultat? Riktigt vackra, mycket unika kort dina vänner kommer att älska!

De kommer också att vara en bra samtalsstart när du kommer ihop.

Maten

Detta måste vara den viktigaste delen av alla händelser. Mat kan göra eller bryta en fest, så du måste se till att du serverar det bästa du kan. Indisk mat är fantastiskt genom att det bara finns så mycket att välja på! Se till att planera din meny i god tid så att du kan handla för alla dina ingredienser.

Recept: När du har allt du behöver, läs recepten noggrant och ta reda på vilka livsmedel som kan beredas (även delvis) före tid. Beroende på hur långt du kan förbereda en maträtt, planera ditt schema. Detta kommer att se till att du inte har några livsmedelskatastrofer i sista minuten och att du kommer att njuta av kvällen lika mycket som dina gäster. Några matidéer:

Plating: Här är en fin och autentisk servering idé - Köp bananblad från din lokala indiska mataffär. Tvätta och klappa torrt. Ta bort mittribben genom att klippa på vardera sidan med en skarp kniv. Skär löven så att den passar dina serveringsfat. Rikta skivorna med dessa löv och lägg sedan mat på dem.

Drycker: Det finns massor att välja från. Ha Lassi , Gulab Ka Sharbat eller Badam Milk om temperaturerna är höga. Om det är vinter i nacken i skogen när du väljer att ha din fest, servera koppar Masala Chai eller någon kryddad äppelcider

Desserter: Du kan aldrig ha för mycket av en bra sak. Runda måltiden med en buffé med härliga indiska efterrätter. Jag älskar att ha två eller tre olika söta rätter så att mina gäster kan välja och välja. Du kan servera några populära bengaliska desserter från östra india eller gå på norra indiska vägen och servera några världsberömda sötsaker från den regionen i Indien. Vill du veta vad jag älskar? Gaajar Ka Halwa med glass, Rasmalai eller Besan Ka Laddoo .

Inredningen

Indien är ett färgstarkt land. Från sin mat till sin klänning är färg stor och spelar en stor roll. Varje färg har sin kulturella och religiösa betydelse. Bollywood är Indien fångad på film. För din fest, gå ut med färg.

Färgglada dekoridéer:

Skapa en spegeldrape: För en riktigt fantastisk accent, skapa en skimrande spegeldrape och häng den i ett av fönstren i ditt festrum. För att göra det behöver du:

Mäta längden från den punkt som du kommer att hänga på draperiet, till golvet. Lägg till en extra 5 tum och skär en bit av garn den längden. Använd nu denna tvilling som en "mall" för att skära åtminstone 10 bitar av garn.

Lägg garnet på golvet i en rak linje. Sätt en flaska PVA lim på baksidan av två stycken speglar. Nu börjar du 5-7 tum från toppen av garnet och trycker de två speglarna ihop för att smyga garnet mellan dem. Håll i 10 sekunder och släpp. Låt det torka. Upprepa detta, spegel spegelbitarna i enlighet med dina önskemål tills du når längden på garnet. Gör det här för alla andra bitar.

När limet har torkat och alla spegelbitarna är säkra, binda garnet till stången eller gardinpolen och justera avståndet mellan dem för bästa effekten. När din spegel drapering är hängd, kommer den minsta rörelsen att göra speglarna skimrande och glittrande! Bollywood magi som bäst!

Nyckeln till att kasta en bra fest, oavsett vad temat är, är att planera framåt och planera bra. På det sättet kommer du också att ha en bra tid när du tittar på att dina gäster trivs. De kommer naturligtvis att älska ditt parti och älska dig ännu mer. Nu är det något jag inte skulle ha något emot att arbeta hårt för!